Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Coutinha nepustíme ani za dvě a půl miliardy, zní rezolutně z Anfield Road

Londýn - Vedení fotbalového Liverpoolu odmítlo i vylepšenou nabídku na přestup ofenzivního záložníka Phillipeho Coutinha, kterou do města Beatles zaslala Barcelona. Katalánský velkoklub je za pětadvacetiletého Brazilce ochoten zaplatit 100 milionů eur (2,6 miliardy korun), ale "Reds" se svého klíčového hráče nechtějí vzdát.

Coutinho se raduje z gólu proti Evertonu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Barcelona se na Coutinha zaměřila krátce po odchodu jeho krajana Neymara do Paris St. Germain a nabídla 80 milionů eur, posléze ještě přidala. Sám fotbalista už s podmínkami smlouvy souhlasil, jenže chystaný transfer narazil na neoblomný postoj trenéra Jürgena Kloppa, který několikrát označil tvůrce hry Liverpoolu za neprodejného.

Rodák z Ria de Janeiro pomohl mužstvu od řeky Mersey výraznou měrou k udržení 4. místa v Premier League, což znamenalo vstupenku do předkola Ligy mistrů, kde chybělo poslední dvě sezony. Zdali si milionářskou soutěž opravdu zahraje před zaplněnými ochozy Anfield Road, je momentálně ve hvězdách.   

Přestupová sága totiž pravděpodobně jen tak neskončí. V souvislosti s ní zní květnové prohlášení kreativního záložníka poněkud úsměvně. "Nechci být jen dalším hráčem Barcelony, Bayernu Mnichov nebo Realu Madrid. Tady se mohu stát výjimečným," řekl Coutinho krátce před koncem loňského ročníku. 

Odchovanec Vasco da Gama přišel do Liverpoolu před čtyřmi lety z Interu Milán. Postupem času se vypracoval v jednu z největších hvězd anglické ligy. Barcelona, která po rekordním transferu Neymara upřela pozornost také k Ousmanemu Dembélému z Dortmundu, ho touží získat spíše jako nástupce legendárního středopolaře Andrése Iniesty.

K možnému odchodu Coutinha se vyjádřila i klubová legenda osmnáctinásobného anglického šampiona Steven Gerrard. Dlouholetý kapitán "Reds" připomněl, že z Anfield Road na Camp Nou putovali v nedávné minulosti argentinský obránce Javier Mascherano nebo uruguayský útočník Luis Suárez.   

"Je to těžká situace. Několik jihoamerických fotbalistů už v historii řeklo, že jejich snem je hrát za Barcelonu. Liverpool se ho nevzdá snadno, ale je to na samotném hráči, který možná bude muset jít s klubem do války, aby ho pustil," uvedl Gerrard, jenž v červeném dresu odehrál 710 soutěžních zápasů.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články