Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Costovi za šlápnutí na soupeře hrozí trest, Mourinho úmyslný faul neviděl

Londýn - Úterní postup fotbalistů Chelsea do finále Ligového poháru přes Liverpool zastínilo chování Diega Costy. Španělský reprezentant šlápl na soupeře Emreho Cana i Martina Škrtela, a i když od rozhodčího nebyl potrestán, prvním incidentem se na základě videa začala zabývat disciplinární komise. Útočníkovi hrozí třízápasový distanc. Ten by ho mimo jiné připravil o sobotní ligový duel vedoucí Chelsea s druhým Manchesterem City.

Šarvátka ve vypjatém duelu Chelsea - Liverpool
zdroj: ČTK/AP

Vyhrocené odvetné semifinále, které Chelsea doma vyhrála Ivanovičovým gólem z prodloužení 1:0, Costa vůbec nemusel dohrát, protože už ve 12. minutě u postranní čáry šlápl na kotník záložníka Cana. "Všichni jsme viděli v televizi jeho dva incidenty. Ten s Emrem Canem byl opravdu ošklivý. Mohl ho lehce přeskočit, ale namířil své kolíky přímo do jeho kotníku, což mohlo dopadnout špatně," upozornil trenér Liverpoolo Brendan Rodgers.

"I to s Martinem Škrtelem ve druhé půli bylo zbytečné. Je smutné, že to umí udělat tak chytře, aby ho rozhodčí neviděli. Myslím, že hráč jeho kalibru nemá tohle zapotřebí," dodal kouč Liverpoolu, jehož tým v úvodním utkání remizoval 1:1.

Henry: Tohle Costa přehnal

Úmysl v Costově zákroku viděl také bývalý kanonýr Arsenalu a momentálně televizní expert Thierry Henry. "Jasně můžete vidět, že to chtěl udělat. Musím u něho milovat vášeň i styl hry, ale u Cana a Škrtela už to přehnal," upozornil bývalý francouzský reprezentant.

"Ve fotbale je tenká linie mezi bojovností a násilným chováním. Bohužel Costa tuhle čáru překročil a měl být jednoznačně vyloučen," doplnil další odborník televize Sky Sports a bývalý fotbalista Liverpoolu Jamie Redknapp.

Mourinho: Bylo to absolutně nezaviněné

Kouč Chelsea José Mourinho se za šestadvacetiletého rodáka z Brazílie postavil a nebojí se dodatečného disciplinárního potrestání. "Bylo to absolutně nezaviněné. Soupeř byl na zemi a on tam šel nohou, když hledal míč. Navíc se na něj měla pískat penalta, takže nechte Costu hrát jeho fotbal," prohlásil Mourinho.

Také obvinil televizní experty, že rozpoutali proti Costovi nenávistnou kampaň. "Tito chlapci mají teplé místečko, velmi dobré peníze a nejsou pod tlakem. Mají vždy pravdu a pokaždé vyhrávají. Ale musejí být spravedliví a upřímní," doplnil portugalský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články