Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Costa: Kdybych hrál za Madrid a Barcelonu, tak mě tolik nekritizují

Madrid – I když patří k nejobávanějším útočníkům, v dresu Španělska se Diegu Costovi dlouhodobě nevede. V dresu La Roja dal doposud pouze jeden gól, a tak se stává často terčem kritiky. Po přátelském zápase s Belgií se však kanonýr Chelsea naopak sám pustil do novinářů, kteří ho dle jeho slov pranýřují neoprávněně.

Diego Costa
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Virginie Lefour

Při premiéře nového kouče španělské reprezentace Julena Lopeteguie proti Belgii začal pouze na lavičce náhradníků. Po zranění Alvara Moraty se ale Diego Costa na hřiště dostal už po necelé půl hodině hry a k triumfu 2:0 pomohl asistencí na první gól Davida Silvy, jenž v druhé části přidal ještě druhý.

Více než výkonem ale sedmadvacetiletý útočník ve čtvrtek zaujal následným rozhovorem, při kterém si nebral servítky a pustil se do novinářů. Ti ho podle něj kritizují mnohem více než ostatní hráče.

"Novináři mě kritizují, protože nehraji za Real Madrid a Barcelonu a protože nejsem původem Španěl. Já si ale myslím, že jsem hrál proti Belgii dobrý zápas, možná vůbec můj nejlepší za Španělsko," prozradil Costa, jenž se narodil v Brazílii a La Roja začal reprezentovat až v roce 2013.

Duel s Belgií pro útočníka Chelsea znamenal návrat do španělského dresu, jelikož předchozí kouč Vicente del Bosque ho kvůli nepřesvědčivým výkonům z minulé sezony vynechal z nominace na mistrovství Evropy. Lopeteguie ho však ve své první nominaci neopomenul a Costa věří, že mu důvěru splatí.

"Začala nová éra a spoluhráči ve mně mají důvěru. Je sice pravda, že stále nedávám tolik gólů, ale měl jsem z výkonu dobrý pocit a věřím, že branky brzo přijdou. Starost bych o sebe měl, kdybych se nedostával do příležitostí, ovšem spoluhráči mi je vytvářejí, což je dobře," komentoval útočník, jenž za Španělsko v 10 zápasech dal jen jednu branku a kvůli stylu ho nemá příliš obránců v lásce.

Costa by zlepšení střelecké bilance potřeboval i kvůli zlepšení vztahu se španělskými médii, ale sám útočník si z kritiky příliš hlavu nedělá.

"Nezměním se, i když jsem kritizovaný. Je sice pravda, že občas udělám něco špatně, ale nepotřebuji žádné novináře, aby mi to říkali. Mám kolem sebe spoustu lidí, kteří mi dokáží říct do tváře, co je dobře a špatně," dodal Costa.

Zdroj
football-espana.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články