Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Corinthians jsou po vítězství na Al-Ahlí ve finále mistrovství světa klubů

Toyota – Prvního finalistu už zná mistrovství světa klubů v japonské Toyotě. Podle očekávání se jím stali jihoameričtí šampioni Corinthians. Vítězové z roku 2000 v semifinálovém duelu těsně porazili egyptské Al-Ahlí 1:0. V souboji o titul na ně čeká lepší z dvojice Chelsea-Monterrey. Přímý přenos semifinálového utkání mezi Monterrey a Chelsea můžete sledovat zítra od 11:20 na ČT sport a našem webu.

Fanoušci Corinthians
zdroj: ČTK autor: Getty images

Jedinou branku utkání vstřelil po půlhodině hry hlavou Paolo Guerrero, jenž využil přesný centr Douglase. Spolu s fotbalisty na trávníku slavilo v tu chvíli i zhruba 20 000 fanoušků brazilského klubu, kteří přijeli podpořit svůj tým do Japonska. Vítězové jihoamerického Poháru osvoboditelů poté těsné vedení navzdory několika příležitostem egyptského celku ubránili.

Corinthians se v nedělním finále utkají s vítězem semifinále mezi Chelsea a mexickým Monterrey, jež se hraje v Jokohamě ve čtvrtek. Evropské týmy vyhrály posledních pět ročníků MS klubů. Posledním neevropským vítězem byl v roce 2006 brazilský Internacional, který zaskočil Barcelonu, vítěze z let 2009 a 2011.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články