Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Copa América: Paraguay vyřadila obhájce titulu Brazílii

Córdoba/San Juan (Argentina) – Obhájci titulu Brazilci stejně jako fotbalisté domácí Argentiny vypadli na šampionátu Jižní Ameriky už ve čtvrtfinále. Brazilci prohráli po bezbrankové remíze na penalty s Paraguayí, když za 120 minut nedokázali paraguayskou obranu překonat a následný penaltový rozstřel se pro obhájce prvenství změnil v nevídanou noční můru poté, co "kanárci" neproměnili ani jeden ze čtyř pokutových kopů. Semifinále má tak velmi překvapivé složení. O titul si zahraje Uruguay, Peru, Paraguay a kvarteto semifinalistů doplnila nečekaně Venezuela. Nad Chile v San Juanu vyhrála 2:1 a připsala si největší úspěch v historii.

Ve velmi vypjatém utkání Brazílie s Paraguayí si diváci na branky museli počkat až do penaltového rozstřelu. Ten se ale pro obhájce prvenství Brazílii změnil v nevídanou noční můru. Selhali totiž všichni čtyři brazilští střelci Elano, Thiago Silva, André Santos i Fred a Paraguaycům stačily dva proměněné kopy k postupu.

Venezuela v základní skupině neprohrála a nasbírala pět bodů stejně jako obhájci titulu z Brazílie, na rozdíl od nich ale své čtvrtfinále zvládla. Do vedení ji v první půli hlavou poslal Oswaldo Vizcarrondo, o vítězný gól se pak devět minut před koncem zápasu postaral Gabriel Cichero.

Tým Chile přitom měl po změně stran převahu, dostával se do řady šancí a zdálo se jen otázkou času, kdy rozhodne. "Měli jsme štěstí ve chvílích, kdy jsme to potřebovali," prohlásil venezuelský trenér César Farías. Jeho svěřenci ještě nikdy nehráli na mistrovství světa, do semifinále Copy Amériky postoupili poprvé.

Obě mužstva dokončila zápas jen s deseti fotbalisty. Po jedné červené kartě na každé straně padlo i v dalších dvou čtvrtfinálových duelech. V prvním semifinále jihoamerického šampionátu se v úterý utkají Peru a Uruguay, na Venezuelu čekají ve středu Paraguayci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články