Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čontofalský si po třech trénincích ve Slavii libuje

Praha - Na návrat do české ligy se po osmi letech chystá Kamil Čontofalský. Třiatřicetiletý slovenský brankář má za sebou už tři tréninky se Slavií, které chce pomoci v návratu mezi českou elitu. Čontofalský doplní dvojici mladých brankářů Jana Hanuše a Martina Berkovce, měl by být jedničkou. Časem by rád navázal na výborné výkony svého předchůdce Martina Vaniaka.

Kamil Čontofalský v roce 2003 odešel z Bohemians do Petrohradu. Tam vydržel sedm sezón a přes kyperský Limassol a řeckou Larissu se zase vrátil do Vršovic, tentokráte však do Slavie, která byla ještě nedávno na pokraji zániku. "Sledoval jsem to, ale myslím si, že všechny problémy jsou už pasé, Slavia se stabilizovala a věřím, že se vrátí na místa, kam patří," řekl slovenský gólman.

Bývalý slovenský reprezentant trénuje v Edenu tři dny a je zatím se vším spokojen. "V tomto klubu všechno funguje. V předešlých působištích jsem na to nebyl zvyklý," podotkl Čontofalský.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Kamila Čontofalského

Zkušený brankář má před sebou těžký úkol: navázat na výkony Martina Vaniaka, který dotáhl Slavii ke dvěma titulům a do Ligy mistrů a skončil v létě ve čtyřiceti letech. "Martin je už dnes legenda Slavie. Já jsem přišel, krůček po krůčku bych chtěl navázat na jeho výborné výkony," dodal Čontofalský.

Martin Vaniak si možná oddechl, že už ho po příchodu Kamila Čontofalského nikdo nebude přemlouvat k návratu mezi tři tyče, a on se tak bude moci jako trenér podílet na výchově mladých gólmanů ve Slavii.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články