Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Conte: Snáší se to těžko, ale prohráli jsme se skvělým týmem

Londýn – Chelsea se nepovedlo vyrovnat rekord Premier League, který vytvořil v roce 2002 Arsenal. Nechybělo mnoho, jenže středeční prohra 0:2 s Tottenhamem utnula třináctizápasovou vítěznou sérii v anglické lize. Trenéra fotbalistů Chelsea Antonia Conteho to přirozeně mrzelo. Podle italského kouče se však lídr tabulky musí s porážkou vyrovnat, protože Spurs také patří ke kandidátům na mistrovský titul.

Antonio Conte
zdroj: Reuters

"Je škoda zastavit tuhle šňůru a po třinácti výhrách v řadě se porážka těžko snáší. Ale takový je fotbal a my musíme akceptovat, že jsme prohráli se skvělým týmem. Tottenham může až do konce bojovat o titul. Stejně jako v minulé sezoně," řekl Conte.

Londýnské derby na stadionu White Hart Lane rozhodl dvěma hlavičkami záložník Dele Alli po centrech Christiana Eriksena. Poprvé skóroval v nastavení úvodního poločasu a podruhé z podobné akce v 54. minutě. "Hrálo se s dobrým nasazením a v dobrém tempu. Tottenham skóroval ve zvláštních momentech. Hlavně ve druhém poločase, kdy jsme neproměnili dvě šance na vyrovnání," konstatoval Conte.

Chelsea v Premier League prohrála poprvé od 24. září a po dvaceti kolech vede tabulku o pět bodů před druhým Liverpoolem. "Jsme v čele, protože na sobě tvrdě pracujeme a od minulé sezony jsme se hodně zlepšili. Ale tahle soutěž je samozřejmě hodně těžká, a proto nesmíme polevit a je třeba se dál zlepšovat," uvedl sedmačtyřicetiletý kouč.

Tottenham zvítězil v pátém ligovém duelu po sobě a poskočil na třetí místo o sedm bodů za Chelsea. "Ukázali jsme, že můžeme bojovat s těmi nejlepšími a dosáhnout velkých věcí. Ale je to jen jedno utkání a tři body, takové výkony musíme podávat pravidelně," uvedl domácí trenér Mauricio Pochettino.

"Je pro nás důležité, že jsme v tabulce stáhli ztrátu. Teď je vedoucí čtyřka velmi vyrovnaná. Do konce sezony zbývá ještě mnoho zápasů a může se stát cokoliv," doplnil čtyřiačtyřicetiletý Argentinec.

"Kohouty" momentálně táhne ofenzivní středopolař Alli, který se za poslední čtyři kola trefil sedmkrát. "Naskočil jsem si na dva centry Chrise (Eriksena). Je těžké minout, když dostanete tak perfektní přihrávky. Mám z gólů radost, ale nejlepší je vítězství. A tohle byla skvělá výhra," prohlásil dvacetiletý anglický reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články