Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Conte mi řekl, že už mě v Chelsea nechce, prohlásil Costa

Londýn – Už několikrát se spekulovalo, že Chelsea opustí. Vždy nakonec zůstal. Nyní se ale zdá, že dny Diega Costy v Chelsea jsou sečteny. Hvězdný útočník na srazu španělské reprezentace prozradil, že mu kouč anglického mistra napsal, že už s ním pro další ročník nepočítá.

Diego Costa slaví s Antoniem Contem
zdroj: Reuters autor: John Sibley

Mohlo by se zdát, že loňská sezona z jeho strany byla téměř dokonalá. S Chelsea dosáhl na titul v Premier League a díky dvaceti zásahům se stal čtvrtým nejlepším střelcem anglické ligy. Další dvě branky pak přidal v FA Cupu. Pravdou však je, že dny Diega Costy v londýnském celku jsou podle všeho sečteny.  

Osmadvacetiletý rodilý Brazilec, který však v současnosti reprezentuje Španělsko, po remíze 2:2 v přátelském zápase národního celku proti Kolumbii prozradil, jaká je jeho skutečná situace v Chelsea.

"Jsem hráč Chelsea, ale v klubu mě už nechtějí. Musím být upřímný, trenér Conte mi napsal zprávu, že už se mnou pro příští sezonu nepočítá, takže nyní musím najít cestu, jak z klubu odejít," prozradil střelec, jenž však do zápasu v Murcii nezasáhl.

O napjatých vztazích mezi útočnou a trenérskou hvězdou se mluvilo už dlouho. Costa i přesto dostával dostatek příležitostí a kouč mu celou sezonu dával přednost před dalším střelcem Michy Batshuayiem.

"Můj vztah s trenérem byl v této sezoně špatný. Neměl jsem dobrý ročník a takto to dál nemůže pokračovat. Lidem z klubu už jsem poslal zprávu, aby se rozhodli," prohlásil jednoznačně Costa, který k Blues přišel v roce 2014 za 32 milionů liber a pomohl Londýňanům k dvěma titulům v Premier League a jednou v Ligovém poháru.

Pokud Costa skutečně z Chelsea odejde, o zájemce mít nouzi nebude. V dresu svého nynějšího zaměstnavatele nasázel ve 120 zápasech 58 gólů a o tak výjimečného střelce se celky poperou. Otázkou však je, kdo horkokrevného střelce, který kromě svého instinktu gólového zabijáka je znám také pro svou zákeřnost, skutečně koupí.

Už dlouho se spekuluje o zájmu z Číny, kde by Costa vydělával obrovské peníze. Ve hře je podle zahraničních médií přestup do AC Milán, které pod nadvládou čínských majitelů hodlá utrácet, či návrat zpět do Atlética Madrid, kde španělský útočník působil před odchodem na Ostrovy. Problém ale je, že Colchoneros mají do ledna 2018 zakázány nákupy.

"Bylo by pěkné se vrátit, miluji Atlético i život v Madridu. Ale být pět měsíců bez fotbalu by bylo těžké. V příštím roce je mistrovství světa a já prostě potřebuju hrát," dodal.

Možné náhrady? Lukaku či Morata

Costa ale není jediným nespokojeným útočníkem v Chelsea. Odchod z Londýna zvažuje také již zmíněný Belgičan Batshuayi, který sice naskočil do 28 zápasů, v nichž dal 9 branek, problém ale je jeho čas. Na trávník šel většinou jako střídající hráč a strávil na něm vždy pár minut.

Ve spojitosti s Blues se ale také spekuluje o velkých útočných posilách. Nejčastěji skloňovanými jmény jsou španělský snajpr Álvaro Morata, jenž po návratu do Realu Madrid pouze paběrkoval, a Belgičan Romelu Lukaku, který dlouhodobě táhne Everton a v Chelsea už působil.

Právě druhý jmenovaný v nedávném rozhovoru prozradil, že by se chtěl posunout o level výše. "Nechci zůstat na stejné úrovni. Chci se zlepšit a vím, kde toho chci dosáhnout," prohlásil. "Nejvíce za všeho bych chtěl hrát Ligu mistrů a jednou vyhrát Premier League. Nebo ještě lépe, ne jednou, ale několikrát," dodal.

V honbě za získáním obou však má Chelsea konkurenci v Manchesteru United, který by rovněž rád zainvestoval do útočných řad, ale i dalších týmech. Fotbaloví fanoušci se tak podle všeho mohou těšit na velké přestupové pohyby.

Zdroj
Guardian, ČT sport, ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články