Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Conte je s Interem Milán jen o bod druhý, ale hlásí: Mezi Juventusem a ostatními je pořád propast

První sezona u týmu a hned druhé místo v Serii A jediný bod za mistrovským Juventusem. Trenér Antonio Conte přivedl Inter Milán k nejlepšímu výsledku od ročníku 2010/11. Hráče "nerazzurri" za sezonu pochválil, ale vadí mu, že vedení klubu tým nepodporuje tak, jak by si zkušený kouč představoval.

"Byl to pro mě velmi složitý rok. Nemyslím si, že se hráči za svou práci dočkali uznání a nedočkal jsem se jí ani já. Klub nás chránil jen velmi málo," citovala média Conteho po sobotní výhře 2:0 v Bergamu v posledním 38. kole italské ligy.

"Když chcete zacelit mezeru mezi vámi a Juventusem, musíte být silní na hřišti i mimo něj. Musíme si to vyhodnotit. Sejdu se s prezidentem klubu (Stevenem Zhangem), který je právě v Číně," uvedl jednapadesátiletý rodák z Lecce.

Štve ho, že situace Interu je v posledních letech pořád stejná. "Můj problém je ten, že mám vizi, vidím cestu, kterou se musíme ubírat, a vím, co potřebujeme udělat. Nemám na mysli přestupový trh. Nedávno jsem četl rozhovor se (svým předchůdcem v Interu) Lucianem Spalletim z roku 2017. Teď je rok 2020 a nic se v klubu nezměnilo," řekl bývalý záložník Lecce, Juventusu a italské reprezentace.

Druhé místo ho vzhledem k průběhu sezony potěšilo. "Kluci a realizační tým si zaslouží pochvalu za dosažení čísel, která v Interu dlouho nikdo neviděl. Můj tým si vedl velmi dobře navzdory tomu, že hráči byli kritizováni, jakmile kterýkoli z nich dostal šanci stejně jako já. Těší mě, že jsem obklopen takovou skupinou profesionálů, kteří tomu dávají všechno," prohlásil Conte.

Přestože Inter nakonec zaostal za mistrovským Juventusem pouze o bod, je podle Conteho mezi "starou dámou" a ostatními celky velký rozdíl. "Juve slaví deváté scudetto po sobě. Znovu dokázal, že je mnohem silnější, protože pracoval na zlepšení, zatímco ostatní se snažili zmenšit rozdíl. Mezi Juventusem a ostatními je pořád propast a pořádně velká," konstatoval Conte, který s turínským celkem vyhrál Serii A pětkrát jako hráč a třikrát jako kouč.

Konečné umístění nepřeceňuje. "Musíme být chytří a neskočit z deprese k nadšení, protože nálada je v obou směrech nepřiměřená. V Serii A jsme splnili povinnost, zlepšili se v Italském poháru a postoupili do semifinále. Teď chceme zapůsobit v Evropské lize," řekl Conte, jenž trénoval také italský národní tým nebo Chelsea.

Ve středu čeká "nerazzurri" osmifinále Evropské ligy proti Getafe. "Musíme se soustředit na přítomnost. Slibuju fanouškům, že v Evropské lize do toho dáme všechno. Nevím, jestli zvedneme trofej nad hlavu, ale hráči mají srdce, hrdost a chtějí dokázat, že si kritiku, které čelili, nezasloužili," uvedl Conte.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články