Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Comeback do ligy na jedničku. Zlín si vyšlápl na Bohemians 1905

Praha – Po šesti letech se fotbalisté Zlína vrátili do první ligy a hned si připsali tři body. "Ševci" v úvodním kole nové sezony vyhráli 1:0 na hřišti Bohemians 1905 díky gólu obránce Lukáše Pazdery z 25. minuty. Pražský tým v lize ukončil jarní sedmizápasovou šňůru bez porážky.

Fotbalisté Zlína se radují z gólu v síti Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Zlínští s domácím favoritem od začátku drželi krok. V osmé minutě však na sebe poprvé upozornila letní posila Bohemians Čížek. Bývalý jablonecký záložník dalekonosným přímým kopem hodně protáhl hostujícího gólmana Holého.

Po pasáži bez větší šance ve 25. minutě z ničeho nic otevřeli skóre hosté. Pazdera dostal od Kopečného přesný míč z pravé strany a pohotovou ranou na zadní tyč překonal Zlámala. Brankář Bohemians pak krátce před pauzou zachránil "Klokany" před druhým gólem, když zblízka výborně vychytal Železníka.

Domácí trenér Roman Pivarník sice o přestávce poslal na hřiště dva nové hráče, ale vršovické mužstvo dál působilo nervózně a obtížně se dostávalo do zlínské obrany. S Mosquerovým stříleným centrem si poradil Holý, jeho protějšek Zlámal zase vytáhl ránu Poznara.

Bohemians se dál snažili moravského protivníka zatlačit a nějak překvapit. Jirásek z dobré pozice zamířil jen nad břevno, vyrovnání měl na kopačce v 87. minutě střídající Mikuš, ale Holý jeho přízemní pokus vyrazil. Pražané tak Zlín pošesté za sebou v nejvyšší soutěži nedokázali porazit.

Bohemians Praha 1905 - Fastav Zlín 0:1 (0:1)

Branka: 25. Pazdera. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Wilczek. ŽK: Holík, Holý, Janíček (všichni Zlín). Diváci: 4818.

Bohemians 1905: Zlámal - Pauschek (81. Bartek), Škerle, Šmíd, Šírl - Jindřišek, Jirásek - Mosquera, Čížek, Hašek (46. Mikuš) - Schick (46. Akulinin). Trenér: Pivarník.

Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Kopečný (90.+3 Hubáček), Holík (70. Živulič), Janíček, Koreš (83. Malý) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "Musím říct, že z naší strany hlavně po tom inkasovaném gólu zápas nebyl ideální. Chyběl mi tam klid na míči v ofenzivě, podržení balonu. Byli jsme daleko od sebe, a tím pádem jsme vůbec neměli odražené balony. Gól nám hodně uškodil, protože někteří hráči ještě víc znervóznili. Měli jsme tam nějaké příležitosti, ale do vyložených šancí jsme se nedostávali. Ve druhém poločase jsme změnili rozestavení na 4-4-2, ale výsledkový efekt nám to na konci nepřineslo. Dneska nám v každém aspektu něco chybělo, jak v herní stránce, tak v agresivitě vepředu."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Věděli jsme, že tady na Bohemce je prostředí, které slibuje válku od první do poslední minuty, takže jsme na to mužstvo připravovali. První půlka byla od nás ofenzivnější, bylo to pochopitelné. Domácí ve druhém poločase po nasazení dvou hrotů zatlačili, ale my jsme obstáli. A když už neobstáli hráči, tak tam byl gólman, který si podle mě zaslouží absolutorium. Jsme rádi, že nás posílil ze Sparty. Dokázal to, v co jsme věřili a viděli v tréninku. My to vítězství samozřejmě nepřeceňujeme, je dalších 29 kol. Odjíždíme s pokorou domů, dneska se budeme radovat, ale zítra už budeme znovu trénovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články