Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Co mají společného Mourinho a Blanc? Oba jsou škaredí, bavil Luiz

Paříž – Jestli pro některého hráče bude úterní duel osmifinále Ligy mistrů mezi PSG a Chelsea speciální, bude to David Luiz. Brazilský stoper ještě loni oblékal dres londýnského celku, kde strávil tři roky, ale tentokrát bude stát na druhé straně barikády. A svému bývalému zaměstnavateli by rád vstřelil branku. "Slavit ji však nebudu," prohlásil pokorně na tiskové konferenci, během které si neodpustil několik vtípků. Textový on-line přenos ze zápasu sledujte na našem webu od 20:45.

Trenér PSG Lauren Blanc (vlevo) a David Luiz během tiskové konference Ligy mistrů
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Pro Davida Luize je typické, že pro slzy nejde daleko. O tom se mohli všichni fotbaloví fanoušci přesvědčit během červnového mistrovství světa, kdy se mu zaleskly oči třeba při brazilské hymně. Zároveň však jde o neustále se usmívajícího fotbalistu a velkého šprýmaře, což dokázal i během tiskové konference před úvodním osmifinálovým duelem proti Chelsea.

Když se ho novináři zeptali, co mají společného jeho současný kouč Laurant Blanc a bývalý José Mourinho, nebál si z trenérů vystřelit. "Oba jsou stejně škaredí," řekl s úsměvem na tváři.

Duel proti svému bývalému zaměstnavateli, v jehož dresu vyhrál Ligu mistrů či Evropskou ligu, však bere naprosto vážně a již se ho nemůže dočkat. "Bude to velký zápas. Chelsea je skvělý klub se spoustou výborných hráčů a myslím si, že letos jsou ještě silnější než v loňské sezoně," narážel Luiz na příchody Cesca Fábregase, Diega Costy a dalších.

Oba kluby na sebe narazily také v loňském ročníku milionářské soutěže a ve čtvrtfinále se nakonec po velké bitvě radoval londýnský celek, o jehož postupu rozhodl tři minuty před koncem odvetného střetnutí Demba Ba. V obou střetnutích Luiz nastoupil v základní sestavě a má na ně smíšené vzpomínky. Zatímco v odvetě přihrál na gól, tak při prvním měření sil si vstřelil vlastní branku. "To byla moje první branka za PSG," vtipkoval Luiz, který do pařížského klubu přestoupil v létě za 50 milionů liber.

Pokud by se mu povedlo trefit do sítě Chelsea znovu, nyní již jako hráč PSG, ani tentokrát by ho fanoušci slavit neviděli. "Byl bych za to strašně rád, ale neslavil bych, jelikož by to bylo proti mému bývalému klubu a bývalým spoluhráčům," nechal se slyšet stoper, který v dresu Blues odehrál 81 duelů a vstřelil 6 branek.

PSG však před úterním duelem trápí velká marodka. Při nešťastné remíze s Caen (2:2) nedohrálo kvůli zranění pět hráčů Aurier, Lucas, Marquinhos, Cabaye a Matuidi a otázka stále visí nad startem Pastoreho. "Je to nepříjemné, ale všichni hráči, kteří budou na hřišti, jsou fantastičtí. Víme, že to bude těžký zápas a musíme ze sebe vydat to nejlepší," dodal Luiz.

Zdroj
ČT sport, psg.fr, itv.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články