Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

ČMFS svolá kvůli sporům v odvolací a revizní komisi valnou hromadu

Praha - Českomoravský fotbalový svaz plánuje svolat mimořádnou valnou hromadu kvůli volbě nové odvolací a revizní komisi (ORK), jejíž činnost ochromují vnitřní spory. Kvůli nim jsou vyjádření komise nejednotná a protichůdná. Termín mimořádné valné hromady hodlá svaz oznámit v příštím týdnu. Na svolání valné hromady se shodli představitelé ČMFS se zástupci komise, oznámil mluvčí svazu Petr Svěcený.

Svaz se nechce k celé záležitosti vyjadřovat. Zřejmě i proto, že o složení ORK má právo rozhodovat výhradně valná hromada. Uvnitř komise nastal v posledních týdnech rozkol, podle některých zpráv se její členové dokonce rozhodli odvolat předsedu Ondřeje Lněničku. O pnutí uvnitř komise informoval server iHned.cz.

"Na středečním zasedání ORK jsem podal návrh na odvolání Ondřeje Lněničky z funkce předsedy naší komise. Zároveň jsem do této funkce navrhl Jindřicha Urbánka. Návrh byl přijat poměrem 2:1," řekl webu člen komise Jiří Ficner. Lněnička tvrdí, že to není pravda. "Je to nesmysl, o žádném takovém hlasování nevím. Když jsem odcházel, pan Ficner tam něco o mém odvolávání křičel, ale já jsem se rozhodně žádného hlasování nezúčastňoval. A protože z pěti členů ORK tam po mém odchodu zbyli jen dva, byli neusnášeníschopní. To znamená, že nic odhlasovat nemohli," řekl Lněnička. I proto se s členy ORK sešli předseda svazu Ivan Hašek a místopředseda Jindřich Rajchl.

Petr Svěcený, mluvčí ČMFS:

"Všichni účastníci se shodli, že jediným možným řešením současné situace je svolání mimořádné valné hromady v nejbližším možném termínu tak, aby mohli být zvoleni noví členové této komise. O datu konání této mimořádné valné hromady rozhodne výkonný výbor v příštím týdnu. Do vyřešení celého problému se k dané situaci nebudeme nadále vyjadřovat."

Vedení svazu tak musí devět měsíců po svém zvolení na červnové valné hromadě řešit další nečekaný problém. V úterý zástupci ČMFS oznámili, jak se hodlají vypořádat se zprávou forenzních auditorů o špatném hospodaření svých předchůdců, a také řeší údajnou korupci v loňském ligovém utkání mezi Olomoucí a Bohemians Praha. Svolání valné hromady přinese především další finanční výdaje a organizační starosti, protože k valné hromadě se sjedou delegáti ze všech okresních a krajských fotbalových svazů, zástupci divizí, třetí, druhé a první ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články