Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Člena výkonného výboru ČMFS Chválu přepadli

Praha - Člen výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu Václav Chvála byl dnes ráno napaden dvěma neznámými útočníky a musel vyhledat lékařskou pomoc. Z tohoto důvodu bylo také odloženo dnešní zasedání výboru na 8. dubna.

Na Chválu podle jeho slov zaútočili kolem půl deváté dva mladíci železnou tyčí a obuškem. Chvála, který vykonává i funkci předsedy Pražského fotbalového svazu, ihned vyhledal ošetření ve střešovické nemocnici. Nyní je podle svých slov už v domácím léčení. "Mám přeražené dva prsty na ruce, poraněné zápěstí a asi sedm nebo osm tržných a sešitých ran na hlavě," řekl Chvála, který už absolvoval i výslech na policii.

Chvála: Napadení souvisí s fotbalem

Funkcionář prý tuší, co stojí za dnešním útokem na jeho osobu. Chvála totiž na únorovém zasedání výkonného výboru vyjádřil obavy o regulérnost České fotbalové ligy a divizních soutěží a vyslovil přání, aby nad nižšími soutěžemi v Čechách převzala dohled komise ligových rozhodčích. "Právě dnes měl výkonný výbor tuhle věc (odvolání komise rozhodčích pro Čechy) projednávat. Kdo asi tak mohl mít zájem na tom, abych dnes na výkonný výbor nepřijel... Ta rovnice je jednoduchá," poznamenal Chvála. 

Český fotbal tak před středečním zápasem kvalifikace o postup na mistrovství světa mezi domácí a slovenskou reprezentací zasáhl nečekaný skandál, který je zřejmě vyústěním vleklých sporů ve fotbalovém prostředí mezi Chválou a jeho oponenty. "Jestli má někdo pocit, že mě tímto zastraší a já odejdu z fotbalu, tak se hluboce mýlí. Pokud bude v červnu valná hromada, zase budu chtít kandidovat do nejvyšších funkcí," uvedl Chvála.

Chvála vede spory s Berbrem a Kohoutem

Chvála netají, že vede vleklé spory s Romanem Berbrem, šéfem Plzeňského fotbalového svazu a členem komise rozhodčích v řídící komisi pro Čechy, který má velký vliv i v nižších soutěžích. Chvála se postavil také proti dalšímu členovi řídící komise pro Čechy Václavu Kohoutovi. Berbr s Kohoutem prý už v minulosti na Chválu podali tři trestní oznámení, ale Chvála v únoru znovu jejich pozice zpochybnil. "Čekám podobný protiúder," řekl Chvála už v únoru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články