Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

City zvládlo nejtěžší překážku k titulu, Fulham a Cardiff sestupují

Londýn – Manchester City je dvě domácí vítězství nad Aston Villou a West Hamem od zisku mistrovské trofeje. Díky výhře na hřišti Evertonu má nyní na kontě stejný počet bodů i utkání jako Liverpool a o devět gólů lepší bilanci ve skóre, která rozhoduje. Po třinácti letech sestoupí z Premier League londýnský Fulham, naopak pouhý rok v nejvyšší anglické ligové soutěži vydržel Cardiff. Fotbalisté Chelsea nedokázali vstřelit gól Norwichi a pouze remizovali 0:0. Zůstávají tak na třetím místě o bod za vedoucí dvojicí.

Zklamaný fanoušek Fulhamu
zdroj: EMPICS autor: Mike Egerton

Bývalý teplický útočník Džeko v utkání Evertonu s Manchesterem City orámoval svými brankami poločasovou přestávku. Bosenský reprezentant má na kontě 14 gólů v tomto ročníku Premier League, čímž vyrovnal svou bilanci z předchozích dvou sezon. Manchester City nastřílel 96 branek stejně jako Liverpool, ale inkasoval jich o devět méně. Oba celky mají dvoubodový náskok na třetí Chelsea.

"Tohle byl opravdu velký krok. Zápasy na hřišti Evertonu jsou hodně těžké, domácí šli od začátku za výhrou," uvedl kouč City Manuel Pellegrini, jehož tým se vrátil do čela tabulky poprvé od ledna. "Nejhorší by bylo, kdybychom si mysleli, že už máme ligu vyhranou. Od zítřka se musíme snažit myslet na další zápas proti Aston Ville," dodal.

Na půdě Evertonu se Manchesteru City povedlo vyhrát teprve podruhé za posledních 16 zápasů. "Byla to dřina. Během zápasu mi přišlo, že hráči Evertonu musejí mít spoustu kamarádu z Liverpoolu," uvedl kapitán hostů Vincent Kompany v narážce na rivalitu dvou týmů od řeky Mersey.

Chelsea nedokázala skórovat

Chelsea sice byla v zápase proti Norwichi útočnějším týmem, branku však i přes 23 střel dát nedokázala. Hostům pomohla i branková konstrukce: ve 32. minutě Andre Schürrle trefil tyč, na začátku druhé půle šla střela Davida Luize pouze do břevna. "Blues" tak podruhé za sebou doma zaváhali s týmem z dolní části tabulky a ještě více si zkomplikovali boj o titul. Na vedoucí dvojici Manchester City, Liverpool ztrácejí jeden bod, oba tyto celky mají ale zápas k dobru. 

O výhře Arsenalu rozhodl Giroud

Arsenal porazil West Bromwich Albion 1:0 a zvítězili počtvrté za sebou. Londýňané vstoupili do utkání aktivně a již ve 14. minutě se po rohovém kopu Santiaga Cazorly hlavou trefil francouzský útočník Giroud. Nejlepší střelec domácích si připsal již šestnáctou trefu v sezoně. Do další větší šance se až v 74. minutě dostal Mesut Özil, branku však minul. O dvě minuty později Lukas Podolski trefil tyč.

Londýnský klub, který už má jistou účast v předkole Ligy mistrů, potřetí v řadě nedostal gól. West Bromwich naopak stále není definitivně zachráněn. Záložník Arsenalu Tomáš Rosický do zápasu nastoupil v 70. minutě, útočník hostů Matěj Vydra o čtvrt hodiny později.

Giggs zažil první prohru na lavičce United

Další famózní výsledek zaznamenal Sunderland, který získal tři body na Old Trafford a má tak velmi blízko k záchraně. Výhra Sunderlandu znamenala rovněž první porážku Ryana Giggse jakožto trenéra Manchesteru United.

Giggs minulou sobotu při své trenérské premiéře dovedl United k jasné výhře 4:0 nad Norwichem, dnes se však "Rudí ďáblové" opět trápili. Na branku Sebastiana Larssona ze 30. minuty nedokázali odpovědět a na svém stadionu utrpěli sedmou porážku v sezoně, což se jim stalo poprvé po 40 letech.

Sport
zdroj: ČT4

"Jsem z toho špatný a hráči taky. Máme doma problémy celou sezonu, je to bída," uvedl Giggs. "V poslední půlhodině jsme hráli špatně. Sunderland si zaslouží uznání, je ve formě," prohlásil dočasný kouč United, jenž odmítl komentovat spekulace o příštím trenérovi, kterým se podle médií má stát Nizozemec Louis van Gaal. "Já se soustředím jen na další zápas. Máme v týmu pořád kvalitu, jen jsme to nepředvedli," dodal Giggs. 

Manchester zůstává v tabulce sedmý, ztrácí šest bodů na šestý Tottenham, ale má zápas k dobru. Sedmnáctý Sunderland bez obránce Ondřeje Čelůstky zvítězil potřetí za sebou a přiblížil se záchraně. Na Old Trafford navázal na nedávnou cennou výhrou nad Chelsea.

"Už dávno jsem říkal, že budeme bojovat až do konce, a jak jsme dneska zahráli!" liboval si kouč Gus Poyet, který převzal Sunderland loni v říjnu. "Celou sezonu jsme byli dole, ale jestli to dokážeme a zachráníme se, bude to neuvěřitelná sezona," uvedl. 

Sestup Fulhamu zpečetila porážka na hřišti Stoke, jemuž Cottagers podlehli vysoko 1:4. Cardiff zase do druhé ligy poslala prohra v Newcastlu, který zvítězil poprvé po šesti porážkách v řadě.

37. kolo Premier League

West Ham United - Tottenham 2:0 (27. vlastní Kane, 44. Downing), Aston Villa - Hull 3:1 (41. a 45.+3 Weimann, 1. Westwood - 28. vlastní Bowery), Manchester United - Sunderland 0:1 (30. Larsson), Newcastle - Cardiff 3:0 (18. Ameobi, 87. Rémy, 90. Taylor), Stoke - Fulham 4:1 (39. Odemwingie, 54. Arnautovic, 73. Assaidi, 82. Walters - 80. Richardson), Swansea - Southampton 0:1 (90.+3 Lambert), Arsenal - West Bromwich 1:0 (14. Giroud), Chelsea - Norwich 0:0

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články