Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

City řádili. Arsenal v závěru urval vítězství, Liverpool o něj naopak přišel

Až v závěrečné desetiminutovce urvali fotbalisté Arsenalu vítězství v londýnském derby s West Hamem. "Gunners" bez zraněného Petra Čecha díky skvělému konci zvítězili 4:1. Konec střetnutí naopak nevyšel Liverpoolu, který přišel o dvojbrankové vedení a na půdě West Bromu remizoval 2:2. V kanonádu přeměnil už jistý mistr Premier League Manchester City duel se Swansea, kterou zničil 5:0.

Alexandre Lacazette (vpravo) se raduje z gólu Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

V nominaci Arsenalu chyběli i nemocný Mesut Özil nebo zraněný Jack Wilshere, jen na lavičce začal kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang.

Arsenal otevřel skóre v úvodu druhého poločasu, o což se střelou z voleje postaral Monreal. Španělský obránce dal v tomto ročníku už pět ligových gólů, což se mu povedlo ve všech předchozích sezonách dohromady.

Vedení však domácí neudrželi. V 64. minutě vyrovnal Arnautovič, jenž oslavil desátou branku v sezoně. Přesto Wengerovi svěřenci dokázali díky vydařené závěrečné desetiminutovce urvat tři body. Nejprve v 82. minutě nikdo nezareagoval na Ramseyho centr a míč skončil až za zády brankáře Harta, o chvíli později definitivně rozhodl dvěma zásahy Lacazette.

Arsenalu se na West Ham daří, z posledních dvaceti vzájemných utkání prohrál jediné, naopak v patnácti zvítězil.

Pro Arsenal bylo vítězství důležité i proto, že se na jeho šestou pozici dotahovalo Burnley, které ale pouze remizovalo 1:1 na hřišti předposledního Stoke. Za londýnským celkem zaostává o čtyři body. Stoke čeká na výhru už 11 utkání.

Šampioni z Manchesteru si bez problémů poradili se Swansea. V prvním poločase se trefili David Silva a Sterling, domácí drželi míč po 86 procent času. Po změně stran přidal další zásah parádní střelou do horního rohu branky De Bruyne a neúspěšnou penaltu Gabriela Jesuse dorazil do sítě Bernardo Silva.

Dobrou zprávou pro "Citizens" též bylo, že po 211 dnech zasáhl do ligového zápasu zotavený Benjamin Mendy a odehrál závěrečnou čtvrthodinu. Poslední trefu si připsal Gabriel Jesus, který se poprvé od září trefil ve třech soutěžních duelech za City po sobě.

Swansea z posledních pěti utkání vydolovala jen tři body a na sestupové pozice má k dobru čtyři body.

Slavící Ben Foster z West Bromu
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

"Reds" se ujali vedení ve 4. minutě po šikovném uvolnění Maného, který následně poslal míč před branku, kde přesně zakončil Ings. Anglický útočník, kterého dlouhodobě sužovala zranění, se trefil v ligovém zápase poprvé od 4. října 2015.

V 72. minutě navýšil vedení po přihrávce střídajícího Oxladea-Chamberlaina chytrým obloučkem Salah. Vyrovnal tím gólový rekord, 31 branek v jedné sezoně při současném formátu Premier League dosáhli také Alan Shearer, Cristiano Ronaldo a Luis Suárez, kterému se to povedlo rovněž v barvách Liverpoolu.

Domácí ale snížili po rohovém kopu zásluhou Livermorea a v 88. minutě vyrovnal hlavou po standardní situaci Rondón. West Bromwich i přes vybojovanou remízu ztrácí tři zápasy před koncem na záchranu osm bodů a v nejvyšší soutěži se může udržet už jen teoreticky. Liverpool zůstává třetí.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:

West Bromwich - Liverpool 2:2 (79. Livermore, 88. Rondón - 4. Ings, 72. Salah), Watford - Crystal Palace 0:0, Arsenal - West Ham United 4:1 (85. a 89. Lacazette, 51. Monreal, 82. Ramsey - 64. Arnautovič), Stoke - Burnley 1:1 (11. Ndiaye - 62. Barnes), Manchester City - Swansea 5:0 (12. D. Silva, 16. Sterling, 54. De Bruyne, 64. B. Silva, 88. Gabriel Jesus), Everton - Newcastle 1:0 (51. Walcott).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články