Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

City potřebují k postupu výhru nad AS, Sporting remízu na Chelsea

Praha Dvě zbylá postupová místa jsou ve hře pro večerní duely posledního kola základních skupiny fotbalové Ligy mistrů. Dramatickou bitvu slibuje hlavně skupina E, kde se o druhou příčku popere hned trojice týmů s pěti body na kontě Manchester City, AS Řím a CSKA Moskva. Ve skupině G se na dálku utkají o postup Sporting Lisabon a Schalke. Utkání AS Řím - Manchester City sledujte na ČT sport a na našem webu, z duelu Barcelona - PSG nabídneme textovou on-line reportáž. 

Radost fotbalistů Manchesteru City
zdroj: AFP PHOTO / autor: LINDSEY PARNABY

Manchester v minulém kole vydřel výhru nad jistým vítězem skupiny Bayernem Mnichov a před závěrečným šlágrem na hřišti AS Řím si udržel reálnou naději na osmifinále. Anglický šampion potřebuje k postupu získat v úterý více bodů než CSKA Moskva v duelu na stadionu Bayernu. Za žádných okolností mu ale nebude stačit bezbranková remíza, protože doma hrál s Římany 1:1 a tým AS by měl v takovém případě lepší vzájemnou bilanci.

City výrazně komplikuje situaci zranění nejlepšího střelce Sergia Agüera, který minule hattrickem sestřelil Bayern. Navíc stále chybí potrestaný Yaya Touré.

"Sergio je celou sezonu skvělý, jeho zranění přišlo ve špatný čas. Nahradit jeho i Tourého bude velmi těžké, ale máme fantastický kádr, takže nemám obavy," prohlásil záložník James Milner. "Když budeme hrát svoji hru, vyhrajeme. Jsme kvalitnější," dodal středopolař Samir Nasri.

Italský celek musí uhrát aspoň stejně bodů jako CSKA Moskva. Pokud by ruský tým prohrál, postoupil by AS Řím při remíze 0:0, s jiným nerozhodným výsledkem by ale vypadl. "City mají povinnost vyhrát, všechen tlak leží na nich. Ne na nás. Jejich majitelé očekávají, že Ligu mistrů vyhrají," podotkl útočník AS Řím Gervinho. Pokud by Manchester neuspěl, potřetí za poslední čtyři sezony by vypadl už v základní skupině.

Také CSKA stále živí šanci na postup. Potřebuje ale zvítězit v Mnichově a doufat, že Řím neporazí Manchester. "Nezbývá nám než se pokusit o malý zázrak. Bayern sice asi protočí sestavu, ale hráči, kteří tolik nehrají, budou ještě hladovější," uvedl kouč Leonid Sluckij.

Dostane šanci Čech?

Ve skupině G je v lepší pozici Sporting Lisabon. Na druhém místě má dvoubodový náskok před třetím Schalke a na hřišti postupující Chelsea mu stačí uhrát remízu. Německý tým půjde dál jen v případě, že zvítězí v Mariboru a Sporting prohraje s Chelsea. V brance londýnského klubu by se mohl představit Petr Čech, který zasáhl jen do pěti z 22 zápasů "Blues" v této sezoně, z toho ale dvakrát v Lize mistrů.

Ve skupině F bude k vidění šlágr a přímý souboj o první místo mezi Barcelonou a Paris St. Germain. Katalánci chtějí soupeři vrátit zářijovou porážku 2:3 a připravit mu vůbec první prohru v této sezoně. V hostujícím dresu má velkou motivaci kanonýr Zlatan Ibrahimovič, který v Barceloně dříve působil a nerozešel se s ní v dobrém.

Zajímavosti vybraných zápasů 6. kola LM:

AS Řím - Manchester City

FC Barcelona - Paris St. Germain

Chelsea FC - Sporting Lisabon

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články