Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Lingard sestřelil "svůj" West Ham, Chelsea přejela Tottenham a vede tabulku s Liverpoolem

Na konci loňského ročníku Premier League dotáhl West Ham do Evropské ligy, v 5. kole letošního naopak Jesse Lingard příznivce "Hammers" rozesmutnil. Gólem v 89. minutě totiž zajistil Manchesteru United výhru 2:1, kterou v závěru uhájil David de Gea likvidací pokutového kopu. Venku loupila i Chelsea, která ve šlágru rozdrtila Tottenham 3:0 a po boku Liverpoolu vede tabulku. Naopak Manchester City nečekaně remizoval 0:0 se Southamptonem. Arsenal se zvedá, což ukázal v Burnley.

Jesse Lingard oslavuje se spoluhráči z Manchesteru United gól
zdroj: REUTERS

Chelsea o čtvrtém vítězství v sezoně rozhodla ve druhé půli. Skóre utkání otevřel Thiago Silva, jenž se stal ve věku 36 let a 362 dní druhým nejstarším střelcem "Blues" v Premier League po Didieru Drogbovi. Brzy nato se prosadil N´Golo Kanté a přerušil 49 zápasů dlouhé čekání na branku v lize.

Konečný stav pečetil ve druhé minutě nastaveného času Antonio Rüdiger. "Spurs" prohráli podruhé za sebou a Harry Kane nedal poprvé od ročníku 2015/16 ve svých úvodních čtyřech zápasech v soutěži ani jeden gól.

De Gea s Lingardem spasili United

West Ham se dostal do vedení ve 30. minutě, když se s notnou dávkou štěstí prosadil Saíd Benrahma. Za hostující tým však o pět minut později vyrovnal Cristiano Ronaldo. Portugalský útočník vstřelil svůj čtvrtý gól ze třech posledních zápasů.

Hvězdný fotbalista mohl po přestávce zápas i otočit, ale jeho pohotovou střelu vyrazil gólman Lukasz Fabiaňski. Následně si pak po souboji s Vladimírem Coufalem snažil vynutit pokutový kop, rozhodčí Atkinson však jeho prosbu nevyslyšel.

Rozhodnutí tak přinesl v 89. minutě Lingard, který napravil chybu z posledního utkání Ligy mistrů při porážce v Bernu (1:2). Domácí mohli ještě vyrovnat v nastavení, kdy po ruce Lukea Shawa zahrával střídající Mark Noble penaltu, brankář De Gea ale jeho střelu vyrazil.

West Ham nevyhrál třetí zápas za sebou, "Red Devils" se dotáhli se 13 body na vedoucí Liverpool a jsou o skóre druzí.

Brighton se veze na úspěšné vlně

V povedeném začátku pokračuje Brighton, který po výhře nad Leicesterem 2:1 poskočil na třetí místo. K cennému skalpu soupeře domácí nasměroval v první půli z penalty Neal Maupay a po něm se v úvodu druhé části prosadil Danny Welbeck. Leicesteru nepomohlo ani snížení Jamieho Vardyho, který ve svém 250. zápase v Premier League vstřelil 150. gól za klub. "Foxes" jsou po třetí ligové prohře ze čtyř duelů s šesti body dvanáctí.

"Citizens" na obranu Southamptonu nevyzráli a podruhé v sezoně vyšli gólově naprázdno. Jubilejní 200. zápas za Manchester City odehrál Raheem Sterling, což se mu povedlo teprve jako devátému hráči klubové historie.

Obhájci titulu tak ztrácejí na Liverpool tři body. Vítěznou trefu "Reds" obstaral z dorážky po rohovém kopu Sadio Mané, pro kterého to byl stý zásah v červeném dresu. Senegalský útočník dal Crystal Palace gól v devátém utkání v řadě, takovou sérii proti jednomu klubu v historii Premier League ještě nikdo neměl.

Pojistku přidal po změně stran znovu po rohu Mohammed Salah, jenž se čtvrtou brankou v sezoně dotáhl na čelo tabulky střelců. V závěru se navíc prosadil ještě Naby Keita.

Everton svou šanci nevyužil a poprvé v sezoně prohrál, na hřišti Aston Villy podlehl 0:3.

Arsenal loupil v Burnley

Český reprezentant Matěj Vydra přišel na hřiště v 57. minutě, kdy vystřídal Barnese, ani on ale čtvrtou porážku Burnley neodvrátil. Výhru "Gunners" zajistil parádním přímým kopem Martin Ödegaard.

Wolves neuspěli ani ve třetím domácím utkání sezony, navíc znovu nevstřelili gól. Nováček soutěže naopak udeřil v první půli dvakrát během šesti minut. Skóre otevřel z penalty Ivan Toney, který proměnil i desátý pokutový kop za Brentford, druhý zásah přidal jeho kolega z útoku Bryan Mbeumo.

Brentford se díky druhé výhře posunul s osmi body do středu neúplné tabulky, Wolves zůstali na třech bodech.

V pátek se Newcastle rozešel remízou 1:1 doma s Leedsem, na trefu hostujícího Raphinhy odpověděl v závěru první půle Allan Saint-Maximin.

Norwich podlehl v souboji nováčků 1:3 Watfordu, dvěma góly se blýskl Ismaila Sarr. Trenér Daniel Farke prohrál se svým týmem 15. prvoligový duel v řadě, což je nejdelší série v historii Premier League.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:

Newcastle - Leeds 1:1 (44. Saint-Maximin - 13. Raphinha), Wolverhampton - Brentford 0:2 (28. Toney z pen., 34. Mbeumo), Burnley - Arsenal 0:1 (30. Ödegaard), Liverpool - Crystal Palace 3:0 (43. Mané, 78. Salah, 90. Keita), Manchester City - Southampton 0:0, Norwich - Watford 1:3 (35. Pukki - 63. a 82. Sarr, 17. Dennis), Aston Villa - Everton 3:0 (66. Cash, 69. vlastní Digne, 75. Bailey), Brighton - Leicester 2:1 (35. Maupay z pen., 50. Wellbeck - 61. Vardy), West Ham United - Manchester United 1:2 (30. Benrahma - 35. Ronaldo, 89. Lingard), Tottenham - Chelsea 0:3 (49. Silva, 57. Kanté, 90.+2 Rüdiger).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články