City k nezastavení. Důležité je zůstat v klidu, vše se může rychle otočit, ví Guardiola

Manchester City jede a nezastavuje. Ještě po devátém kole se coby největší favorit na titul krčil až na 13. místě tabulky Premier League, v úterý ale zapsal jedenáctou soutěžní výhru po sobě a po drtivém vítězství 5:0 na půdě West Bromwiche poskočil do čela anglické ligy. Postavení v tabulce je však pro trenéra Pepa Guardiolu až tou poslední věcí, která ho momentálně zajímá.

zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

"Poslední věc, na kterou teď myslím, je tabulka. Právě jsme dokončili teprve první polovinu sezony. V tomhle neuvěřitelném maratonu o titul nás čeká ještě 19 zápasů," prohlásil Guardiola.

"Důležité je zůstat v klidu, stejně jako jsme byli v klidu, když jsme byli v tabulce na 12. nebo 13. místě. Tehdy bylo hlavní pochopit, proč jsme nevyhráli, a změnit to do dalšího zápasu," dodal španělský trenér.

Jeho celek od domácí remízy 1:1 s West Bromwichem v polovině prosince nabral formu a jen vítězí. City mají momentálně už sedmibodový náskok na obhájce trofeje Liverpool, který měl být jejich největším soupeřem v boji o titul, ale po sérii nezdarů klesl na pátou příčku.

Guardiolův tým se momentálně přetahuje o vedení v tabulce s městským rivalem United, kteří ztrácejí na druhém místě bod. O další dva body zpět je třetí Leicester.

"Tohle je prostě Premier League. Je neskutečně těžká a vyrovnaná a během několika málo týdnů se může všechno otočit. Vidíte týmy vepředu jako Leicester a West Ham, které teď vypadají neporazitelně. Každý zápas je nesmírně komplikovaný," poznamenal Guardiola. "Je důležité, že máme dobrou sérii. A je potřeba si uvědomit, díky čemu jsme se dostali tam, kde jsme," doplnil.

Jeho svěřenci v posledních čtyřech ligových zápasech neinkasovali a West Bromwichi oplatili senzační remízu z prosincového vzájemného duelu. "První dvě tři minuty jsme se nemohli dostat z našeho vápna, ale zbytek zápasu byl velmi dobrý. Výborně jsme se pohybovali a dobře fungovala i obrana. Až na zápas s Leicesterem zatím dostáváme velmi málo gólů," řekl Guardiola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články