Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Citizens stačilo proti Brightonu proměnit jen jednu šanci, série Arsenalu skončila

Hubené vítězství 1:0 vybojovali v Premier League fotbalisté Manchesteru City. Duel s Brightonem rozhodli přesnou střelou Phila Fodena. "Citizens" se posunuli na třetí místo. Ztratil naopak Tottenham, který se rozešel smírně s Fulhamem (1:1). A také Arsenal - ten uhrál po třech výhrách jen bezbrankovou remízu s Crystal Palace.

Radost hráčů Manchesteru City
zdroj: ČTK/PA autor: Clive Brunskill

O vítězství Manchesteru City rozhodla branka Phila Fodena. Anglický záložník v závěru prvního poločasu zpracoval přihrávku Kevina de Bruyneho, uvolnil se a trefil se k tyči.

Domácí měli ve druhém poločase ještě další šance na zvýšení skóre, Riyad Mahrez ale netrefil branku, střelu Ilkaye Gündogana zlikvidoval hostující brankář a Bernardo Silva trefil břevno. Největší příležitost spálil v nastavení střídající Raheem Sterling, který z pokutového kopu přestřelil branku.

Tottenham měl původně hrát na hřišti Aston Villy, zápas byl ale kvůli nákaze koronavirem v týmu soupeře v pondělí odložen. Vedení Premier League proto zařadilo duel Tottenham - Fulham, jenž se kvůli koronaviru v týmu Fulhamu nemohl odehrát 30. prosince.

Mužstvo Josého Mourinha poslal do vedení ve 25. minutě hlavičkou Harry Kane. Hosté, kteří bojují o záchranu, ale v polovině druhého poločasu srovnali.

Arsenal usiloval o čtvrté vítězství v řadě, což se mu v Premier League podařilo naposledy v říjnu 2018, ale proti urputně bránícímu Crystalu Palace se nedokázal prosadit.

Hosté byli na Emirates Stadium v prvním poločase lepším týmem, střela obránce Jamese Tomkinse však skončila na břevně a neuspěl ani pokus Christiana Bentekeho. Domácí sice po přestávce převzali kontrolu, ale branku soupeře příliš neohrozili.

Anglická fotbalová liga:

16. kolo: Tottenham - Fulham 1:1 (25. Kane - 74. Cavaleiro),

18. kolo: Manchester City - Brighton 1:0 (44. Foden), Arsenal - Crystal Palace 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články