Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Citizens porazili Newcastle 3:1, United si poradil se Sunderlandem

Newcastle - Mistrovský Manchester City se dokázal oklepat z porážky v derby s United a vyhrál na hřišti Newcastlu 3:1. Stejným poměrem vyhrál nad Sunderlandem i jeho rival United, který si tak udržel vedení o šest bodů.

Manchester City slaví výhru nad Newcastlem
zdroj: Getty Images autor: Stu Forster

Svěřenci trenéra Roberta Manciniho, který ve středu završí třetí rok na lavičce City, se dostali do vedení v desáté minutě. Po přihrávce Nasriho střílel pohodlně do prázdné branky Agüero. Francouzský záložník však po chvilce musel střídat kvůli zranění a nahradil jej Kolarov.

Šest minut před přestávkou pak přidal druhý gól hlavou po rohovém kopu Javi García. Newcastle, který na vítězství nad City čeká už sedm let, zdramatizoval duel krátce po půli, kdy se chytrou hlavičkou trefil Ba. Vyrovnat však již nedokázal, první výhru v prosinci pojistil obhájci titulu záložník Yaya Touré.

Policie v Newcastlu se zabývá podezřením, že obránce City Aleksandar Kolarov rasisticky urazil jednoho z diváků. Srbský bek se podle svědků při rozcvičování dlouze dohadoval s jedním z fanoušků, který měl u sebe albánskou vlajku. Obě země mají již dlouho napjaté vztahy zejména kvůli Kosovu.

United otevřeli skóre v 16. minutě po akci Younga, který ustál souboj a odcentroval na již dvanáctý gól v sezoně kanonýra Robina van Persieho. Už za další tři minuty potěšil fanoušky na stadionu Old Trafford pohlednou trefou na zadní tyč Cleverley. Třetí gól přidal po pauze Rooney.

Sunderland pouze snížil na konečných 1:3 zásluhou někdejšího hráče United Campbella, který se trefil po čtyřech minutách na hřišti. United díky dnešním bodům již jistě stráví Vánoce na prvním místě. V posledních třech případech, kdy se tak stalo, slavili i mistrovský titul.

Aston Villa slaví vítězství nad Liverpoolem
zdroj: Getty Images autor: John Powell

Queens Park ukončil v 17. kole nejdelší čekání na úvodní vítězství v ročníku v historii Premier League. Pod novým koučem Harrym Redknappem i počtvrté bodoval a díky výhře 2:1 nad Evertonem, kterou zařídil dvěma góly Taarabt, se navíc odpoutal z poslední příčky tabulky.

Liverpool v posledních dvou ročnících nedokázal třikrát za sebou vyhrát a na dva předchozí triumfy nenavázal ani dnes. S Aston Villou prohrál doma 1:3, když jeho jedinou branku vstřelil až tři minuty před koncem kapitán Gerrard.

Po remíze Evertonu se Stoke 1:1 se nejvíce mluvilo o zákroku záložníka liverpoolského týmu Marouana Fellainiho, který podle televizního záznamu poslal hlavou k zemi obránce soupeře Shawcrosse. Chování svého svěřence odsoudil i trenér Evertonu David Moyes. 

"Viděl jsem to, je to hrozná věc. Doufám, že bude potrestán. Řekl jsem mu, že takové chování je nepřijatelné a že si zaslouží jakýkoliv trest, který dostane," řekl Moyes na adresu zřejmě nejlepšího hráče Evertonu v této sezoně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články