Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Cipro: Můj úkol je mužstvo psychicky zvednout

Praha - Především na psychice hráčů se snažil při svém prvním tréninku s fotbalisty Slavie Praha zapracovat nový trenér František Cipro. Nástupce Karla Jarolíma absolvoval večer v Edenu přípravu s mužstvem před čtvrtečním derby se Spartou ve čtvrtfinále domácího poháru. Z toho, že přichází na lavičku ve chvíli, kdy Slavii čekají tři utkání s odvěkým rivalem velkou radost nemá, přesto věří ve vítězství.

"Můj úkol je psychicky mužstvo zvednout, kvůli tomu jsem přišel. Ti hráči fotbal hrát nezapomněli. Byli vybráni do špičkového týmu a nyní musí dokázat, že na naše poměry jsou to nadstandardní fotbalisté. Slavia nemůže hrát na takové pozici jako je dnes," uvedl dvaašedesátiletý kouč.

"Včerejšek byl hektický. Pokud by se jednalo o jakýkoliv jiný klub, nikdy bych takovou nabídku nepřijal. Přebírám tým po Karlu Jarolímovi, kterého si velice vážím. Když jsem zde končil, tak po mě nastupoval on, teď se role obrátily," uvedl Cipro, který překvapil novináře tvrzením, že nikde prý není psáno, že se Jarolím před novou sezonou k týmu nevrátí.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Františka Cipra

Na lavičku přichází těsně před derby se Spartou, navíc se svým velkým rivalem se Slavia střetne třikrát po sobě v krátké době. "Že bych z toho skákal radostí, tak to ne, ale musíme se s tím vypořádat. V pozici, v níž tým je po psychické stránce, by bylo možná vhodnější týden trénovat, na druhou stranu nikdo neví. Není prostor na změny, dost hráčů je zraněných, ale já věřím, že vyhrajeme," řekl Cipro.

Brankářskou jedničkou bude Vaniak

Do týmu si vytáhl z rezervy obránce Jana Mikulu. "Již dnes s námi trénoval a zítra bude připraven," uvedl kouč. Za brankářskou jedničku považuje Martina Vaniaka, který nastoupí proti Spartě.

V lize je Slavia až osmá daleko za příčkami zaručujícími účast v evropských pohárech, ale Cipro prohlásil, že nehodlá preferovat domácí pohár před ligou. "Nebudeme upřednostňovat nic. Slavia ale nechyběla v pohárové Evropě 19 let a z tohoto pohledu je do ní blíže z poháru," konstatoval.

Martin Vaniak
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články