Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čínský klub nabídl Spartě za Dočkala astronomickou částku. Pražané ale odmítli

Praha – Mohl to být jeden z nejdražších přestupů z české ligy v historii. Vedení fotbalové Sparty však na nabídku z Číny za Bořka Dočkala, která měla údajně být ve výši 175 milionů korun, řeklo ne.

"Nabídka z Číny měla skutečně nadstandardní parametry jak pro klub, tak pro hráče. Aktuálně jsme se však rozhodli upřednostnit sportovní hledisko před ekonomickým profitem," uvedl Kotalík. "Odchod tak důležitého hráče pár dní před důležitým vstupem do jarní sezony a dvojzápasem s Rostovem, by představoval příliš velký zásah do týmu," dodal.

Sparta, kterou ve čtvrtek čeká úvodní duel druhého kola Evropské ligy v Rostově, probírala přestup i s Dočkalem. "Nijak jsme na hráče ohledně přestupu netlačili a oceňuji, že ani Bořek nevyvíjel tlak na nás. Společně jsme dospěli k názoru, že tohle řešení je v tuto chvíli správné," přidal Kotalík.

"Hrozně rychle to nabralo na obrátkách. Nabídka byla taková, že to oběma stranám nedalo, aby se nad ní alespoň nezamysleli a nepřemýšleli o ní," dodal Dočkal, který působí ve Spartě od srpna 2013 a patří ke klíčovým hráčům. V probíhající sezoně Evropské ligy je dokonce s šesti asistencemi nejlepším nahrávačem celé soutěže.

"Od začátku jsem chtěl mít čisté svědomí, aby se klub necítil ode mě pod tlakem. Takže jsem dal jasně najevo, že se dokážu smířit s tím, pokud by klub zaujal stanovisko, že mě uvolnit nechce," řekl osmadvacetiletý český reprezentant. "Chtěl jsem dát klubu svobodnou volbu, aby věděl, že ode mě nehrozí negativní reakce," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články