Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Cílem je medaile, říká před domácím Eurem do 21 let Dovalil

Praha - Trenér české fotbalové jednadvacítky Jakub Dovalil připouští, že ho výsledky jeho svěřenců v přípravě na domácí evropský šampionát znervózňují. Na druhou stranu ale čtyři prohry z posledních pěti zápasů připisuje i malému tlaku. Věří, že s blížícím se šampionátem a větším tlakem na závěrečnou nominaci se výkonnost týmu zlepší.

Ilustrační foto

Jednadvacítka letos prohrála s Norskem, Slovenskem, Rakouskem, pak zdolala Ukrajinu, ale naposledy doma prohrála s výběrem italské třetí ligy 0:1. "Výsledky mě samozřejmě trochu znervózňují. S minulými týmy jsme utrpěli třeba prohru až v baráži a nějaké remízy. Ale neprohrávali jsme tak často. To si uvědomujeme, ale je to prostě realita," řekl Dovalil.

Vysvětluje si to malým tlakem. "Dávali jsme příležitost širšímu kádru, navíc nebyl takový tlak na výsledky. Po celou dobu přípravy jsme neměli ostrý zápas, kdy by hráči měli v hlavě, že to prostě musí vyhrát. V tom mají soupeři výhodu, protože prošli kvalifikací a baráží," míní reprezentační kouč. "Jak se ale bude blížit EURO, tak tlak na hráče se zvýší a nasazení už bude maximální," dodal.

Jakub Dovalil:

Jakub Dovalil"Úspěchem by byl postup ze skupiny, protože to zajišťuje medaili a postup na olympijské hry. To je také důležité. Bylo by to do třetice všechno dobrého. V realizačním týmu máme Petra Koubu, kterému utekla nominace na olympiádu v roce 2000. V roce 2011 nám zas v posledním utkání s Běloruskem utekl postup do Londýna. Věřím, že teď to dopadne. Přece jen fotbalista se většinou na rozdíl třeba od atletů podívá na olympiádu jen jednou za kariéru."

Je nám líto, video expirovalo.
Mladí čeští fotbalisté chtějí z domácího Eura medaili

Hodně si v tomto směru slibuje už od listopadových zápasů s Německem a Dánskem, tedy dalšími dvěma účastníky ME. "Pak na jaře budeme hrát ještě s dalšími účastníky Anglií a Portugalskem. To budou klíčové zápasy, které ukážou, jak na tom doopravdy jsme," řekl Dovalil.

Už 6. listopadu se Dovalil dozví jména soupeřů v základní skupině. Sám nemá žádné konkrétní přání a nechává to osudu. "Všechna družstva postoupila na mistrovství právem. Budeme čekat na listopadový los a uvidíme, koho nám osud přidělí. Dánové nastříleli nejvíce branek, Portugalci nemají vyloženou hvězdu, ale mají to dobře rozložené, Švédové zas vyřadili silnou Francii a Srbsko postoupilo přes Španělsko. Tam si nevyberete," míní Dovalil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články