Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
RunCzech 2024

Cíl ve Walesu je jednoznačný – vyhrát, velí Suchopárek před klíčovým duelem

Dvě výhry z posledních dvou zápasů. Tak zní matematika postupových nadějí pro reprezentaci do 21 let v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2025 na Slovensku. Prvním soupeřem, kterého musí lvíčata porazit, je nevyzpytatelný Wales. Přímý přenos utkání Wales "21" – Česko "21" sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 18:20.

Česká fotbalová jednadvacítka
zdroj: Česká fotbalová reprezentace

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka před závěrečnými dvěma zápasy figurují ve skupině až na čtvrtém místě, mají však k dobru jedno utkání oproti vedoucí dvojici Dánsko a Wales. Na třetí Island ztrácejí bod, potřebují tak jeho klopýtnutí v duelu s Litvou či v Dánsku.

Na šampionát přímo postoupí vítězové devíti skupin a tři celky s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Další šestice mužstev z druhých pozic zamíří do play-off, v němž se utká o zbylá tři místa na turnaji. Slovensko má coby pořadatel účast na ME jistou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Dánsko "21" – Česko "21"

"Cíl ve Walesu je jednoznačný – vyhrát. Nemyslím si, že bychom měli mít v hlavách to, jestli zápas zvládneme, nebo ne. Musíme do něj jít s tím, že kvalita je na naší straně," řekl Suchopárek, jehož výkonný výbor Fotbalové asociace ČR ponechal ve funkci, přestože vyjádřil výraznou nespokojenost po zářijovém debaklu 0:5 v Dánsku. Bývalý reprezentační obránce má u mužstva smlouvu do konce kvalifikačního cyklu.

"Všichni víme, o co hrajeme. Jsou to zápasy o všechno. Utkání ve Walesu to nastartuje a doufáme, že nás dostane do pozice, ve které chceme být, tedy to, že s Litvou budeme hrát o druhé místo. Pak samozřejmě musíme doufat v ostatní výsledky," uvedl kapitán a útočník Václav Sejk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články