Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Chybujeme v defenzivě. V minulých sezonách to tak nebylo, říká Trpišovský

Není to takové jako v minulých sezonách. Jindřich Trpišovský jako hlavní příčinu porážky v Haifě (0:1) vidí stejně jako v minulých utkáních zhoršenou defenzivu. Slavia si komplikuje boj o postup ze skupiny a musí se zlepšit, pokud chce v Evropské konferenční lize jít dále.

Jindřich Trpišovský
zdroj: REUTERS autor: Dylan Martinez

"Čtvrtý venkovní zápas v bouřlivé atmosféře, a my nedokážeme podat výkon, který podáváme doma. Některé individuální výkony nejsou takové. Všechny ty zápasy byly podobné. První nebo druhou šanci soupeř promění a naopak my sami šanci neproměníme. Každý tým má v Evropě rychlé hráče, takže se zápas překlopí v to, že my máme otevřené hřiště a oni chodí do brejkových situací, což jim vyhovuje," řekl Trpišovský.

"Děláme chyby v defenzivě, které se na evropské scéně trestají a v minulých sezonách jsme je nedělali. Není možné, abychom nabídli takové pozice. Maccabi mělo dva sólové nájezdy, což je nepřijatelné pro evropskou úroveň, to pak nejde ta utkání zvládat. Organizace hry, komunikace na hřišti a postavení i reakce na situace musí být od všech mnohem lepší," doplnil Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Maccabi Haifa - Slavia

Jeho svěřenci klesli ve skupině na třetí místo. Na vedoucí Feyenoord ztrácejí už čtyři body, na Haifu pak bod. Poslední je Union Berlín, který Slavia na úvod skupiny porazila doma 3:1. "Podruhé za sebou jsme nezískali ani bod. Po třech kolech máme jen tři body, to není jednoduchá pozice. Každá ztráta v každé tabulce bolí. Staví nás to do role, že ve zbývajících zápasech potřebujeme urvat maximální počet bodů," uvedl Trpišovský.

"Už na začátku bylo jasné, že ve skupině může každý porazit každého. S každým týmem už jsme hráli. Takže víme, co nás čeká, jaká je kvalita soupeřů. A že se v mnoha atributech musíme zlepšit a odehrát takový zápas jako doma s Unionem," doplnil kouč českého mistra.

Slávisté podle něj musejí hrát agresivněji a důsledněji. "Měli jsme strašně moc prohraných osobních soubojů, chyběla nám agresivita v soubojích o míč. Zápasy se rozhodují v pokutových územích, to víme a říkáme to pořád dokola. Měli jsme asi 30 situací z boku pokutového území a ze 70 procent případů trefíme prvního hráče. Ve vápně si naopak sami necháme neobsazeného hráče, při tom inkasovaném gólu to bylo od nás baroko," uvedl.

"Tyhle věci v Evropě na téhle úrovni nemůžete dělat. Máme zkušenost z loňska a předloňska, jak těžké je tyhle zápasy hrát. Spousta hráčů, kteří to teď hrají, si to musí uvědomit. Když do toho nedáme větší agresivitu a touhu vyhrát v osobních soubojích, bude strašně těžké v takových zápasech uspět," prohlásil Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články