Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chyba brankáře v nastavení stála Razgrad bod proti Liverpoolu

Liverpool - Až třetí brankář fotbalistů Ludogorce Razgrad Milan Borjan se mohl v úterním utkání 1. kola Ligy mistrů na půdě Liverpoolu stát hrdinou nováčka soutěže, nakonec byl ale za největšího smolaře. Gólman, který se k týmu připojil teprve čtyři dny před zápasem, na Anfield Road přes 90 minut mezi tyčemi čaroval, jenže ve druhé minutě nastavení nezpracoval balon od spoluhráče, následně fauloval a domácí Steven Gerrard z penalty rozhodl o výhře "Reds" 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - Ludogorec Razgrad

"(Milan) je samozřejmě zklamaný, to je přirozené. Ale máme skvělého týmového ducha a po zápase jsme mu všichni řekli, že to nebyla velká chyba a že všechno bude v budoucnu v pořádku," prohlásil trenér Ludogorce Georgi Dermendžijev.

Borjan místo toho, aby míč odkopl pryč, chtěl malou domů zpracovat, jenže balon mu utekl a následně na kraji pokutového území fauloval Javiho Manquilla.

"Nechci ho nijak vinit a říkat, že jsem z něj zklamaný. Chytal výborně, několikrát nás podržel. Šlo o rozhodnutí, na které máte jen malý okamžik, takže na něj nejsem naštvaný," uvedl kouč Razgradu na adresu šestadvacetiletého kanadského gólmana s jugoslávskými kořeny.

Ludogorec jeho nasazením vyřešil problémy s brankáři. Jednička Vladislav Stojanov si odpykával trest za vyloučení v závěrečném předkole a dvojka Ivan Čvorovič léčí poraněné rameno. Borjana přitom Razgrad získal až na poslední chvíli, protože původně měl namířeno do bosenského FK Sarajevo.

Přesto až do posledních sekund držel se spoluhráči na slavném Anfield Road naději na senzační bod v premiérovém utkání Ludogorce v základní skupině Ligy mistrů. "Je to trochu hořký výsledek, ale necítím žádné šílené naštvání. Spíš jsem potěšen tím, co hráči předvedli," uvedl Dermendžijev.

"Myslím, že lidé v Evropě se teď začnou dívat na Ludogorec v jiném světle. Jsem si jistý, že máme sílu na to skončit na třetím místě a pokračovat v Evropské lize," dodal kouč, jehož tým vedle Liverpoolu čeká ve skupině ještě obhájce trofeje Real Madrid a Basilej.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články