Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chvalovský se do fotbalu nevrátí

Praha - František Chvalovský o návrat do čela fotbalové asociace usilovat nebude. Bývalý šéf ČMFS byl dnes Městským soudem v Praze odsouzen k deseti letům vězení za stamilionové podvody. Jeho advokát a zároveň místopředseda fotbalové asociace Jindřich Rajchl řekl, že Chvalovský by se do fotbalu nevracel, ať už by soud dopadl jakkoli.

Spekulace o návratu bývalého předsedy, který stál v čele ČMFS v letech 1990 až 2001, se objevily v médiích po nedělní rezignaci Ivana Haška. Chvalovský i přes své problémy v podnikatelské sféře má ve fotbalových kruzích stále důvěru a mnozí funkcionáři by mu dali svůj hlas, pokud by se před soudem obhájil. Tuto podmínku zatím nesplnil.

Jeho advokát a dlouholetý spolupracovník ze slavné éry blšanského fotbalového klubu Jindřich Rajchl tvrdí, že o tom ani neuvažoval. "Ať by tento soud dopadl jakkoli, tak pan inženýr Chvalovský by se v žádném případě do fotbalu zpátky nevracel. To bylo jasné už dávno před tímto soudem," prohlásil Rajchl.

I o Rajchlovi se hovoří jako o možném kandidátovi na předsedu, jehož bude volit valná hromada Fotbalové asociace ČR 16. září. Kandidatuře by se prý nebránil, ale rozhodně odmítá, že by jeho prostřednictvím Chvalovský uplatňoval svůj vliv ve svazu. "Já jsem já a nejsem ničí pravá ruka," zdůraznil Rajchl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články