Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chtěla ho Sparta, prodloužil v Žilině. Trenér Gula zůstává na Slovensku

Žilina - Trenér MŠK Žilina Adrian Gula prodloužil svůj kontrakt v klubu, a to do konce června 2020. Kouč, kterého měla jako první volbu vyhlédnutého pražská Sparta poté, co na Letné skončil Zdeněk Ščasný, tak zůstává na Slovensku.

Trenér Adrian Gula
zdroj: MŠK Žilina

"Dát do toho energii, srdce a vášeň, tak se dá udělat zajímavý projekt, který pro mě má smysl," řekl Gula, o něhož měly v poslední době zájem i polské celky Legie Varšava a Lechu Poznaň. Žilina je aktuálně ve slovenské nejvyšší soutěži na prvním místě tabulky s 28 body po jedenácti odehraných zápasech.

"Naši spolupráci nemáme postavenou na finančních hodnotách, ale na úplně jiných dimenzích," řekl Gula. "To jsou vážné věci, podepsat kontrakt s takovým velkým klubem, jako je Žilina," dodal tenér, jemuž by stávající smlouva skončila v létě 2018.

"Pokračování spolupráce s trenérem Gulou byla pro nás absolutní priorita. Jeho cena je pro mě nevyčíslitelná," řekl sportovní manažer Žiliny Karol Belaník. Připustil však, že pokud by Gula v budoucnu dostal nabídku od jiného klubu, která by ho lákala, nebude mu Žilina v odchodu bránit. "Má slovo od majitele, že pokud pro něj bude v budoucnu nějaká výzva lákavá, tak jsme ochotni s ním diskutovat o uvolnění," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Guľa: Potěšil mě zájem z Česka, ale v Žilině jsem doma

Jednačtyřicetiletý trenér je bývalý záložník. Hrál za Prievidzu, Viktorii Žižkov či Opavu, objevil se i v české lize, konkrétně v Jablonci. V Žilině působí na trenérském postu od roku 2013, předtím byl téměř čtyři roky na lavičce Trenčína.

Koncem září to vypadalo, že by mohla být se Spartou ruka v rukávě. "Velmi mě to těší. Vím, že Sparta je velký klub, obrovská značka s velkým potenciálem a tomu odpovídají i její kroky. Vědí, že mám kontrakt, a proto nejprve zkontaktovali pana majitele," řekl Gula. Majitel Žiliny však pro odchod svého trenéra neměl pochopení.

Sparta měla vedle Guly vyhlédnutého ještě Jindřicha Trpišovského. Ani on ale do Prahy nakonec nepřišel. Majitel Slovanu Liberec Ludvík Karl ho neuvolnil. Liberec aktuálně hraje základní skupinu Evropské ligy, stejně jako Sparta. Tu do zimy dočasně převzal kouč juniorky David Holoubek.

Kouč Adrian Gula podepsal v Žilině novou smlouvu
zdroj: MŠK Žilina
Související články
  • 342005 » Holoubek dočasně opouští úspěšný dorost a povede sparťanský A-tým
  • 341883 » Trpišovský Spartu trénovat nebude, šéf Liberce ho neuvolní
Celkem 2 článků
Zdroj
ČT sport, deník Sport, sme.sk, Šport.sk, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články