Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chtěl jsem dolů, ale trenér má šestý smysl, řekl po hattricku Došek

Uherské Hradiště – Minulou ligovou sezonu zakončil s šestnácti góly a mezi střelci skončil na třetím místě. Po prvním kole té letošní má Libor Došek nakročeno, aby svojí bilanci z loňska o hodně vylepšil. Sedmatřicetiletý kanonýr v úvodním zápase proti Dukle nasázel hattrick a pomohl Slovácku k výhře 4:3. "Svůj výkon však nechci přeceňovat. Hlavně, že máme tři body, neboť nyní jedeme do Teplic a do Plzně," řekl po duelu kapitán moravského celku.

Libor Došek ze Slovácka (vlevo) slaví vstřelenou branku se svými spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

V české lize dal tři góly v jednom zápase celkem pětkrát. Ještě jednou v dresu Slovácka proti Příbrami, v úvodu kariéry se podobným kouskem blýskl v Brně v duelu s Viktorií Žižkov a v roce 2004 v týmu Liberce nasázel tři góly Zlínu.

"Mohlo by se říci, že se mi proti Dukle daří. Škoda, že to je poslední rok. Hlavně, že jsme vyhráli. Začínám tady pátou sezonu a poprvé jsem na Slovácku vyhrál v premiéře," připomenul Došek úvodní prohry Slovácka před čtyřmi roky doma s Příbramí, další rok opět doma s Brnem, v Teplicích a loni doma se Slavií.

"Určitě byly moje góly při vítězství o jednu branku důležité. Svůj výkon však nechci přeceňovat. Hlavně, že máme tři body, neboť nyní jedeme do Teplic a do Plzně. Což nebude vůbec jednoduché," usmál se Došek, který se ráno dle svých slov vůbec necítil v oslnivé kondici.

"Naopak mi bylo v dusnu a vedru hrozně. Někdy to tak bývá, že se člověk v úvodu dne necítí. A potom se mu všechno vydaří," poznamenal úspěšný střelec, který na otázku, které branky si nejvíce považuje, odpověděl šalamounsky.

"Všechny byly pěkné. Při první jsem dostal krásný centrovaný míč od Havlíka přímo na hlavu. Proto jsem mu šel také vyleštit kopačku. Při druhém jsem byl tísněn a kopl jsem míč, kam jsem chtěl - pod břevno. A při třetím jsem si zpracoval balon levačkou a tou nohou jsem ho také poslal do sítě," popsal Došek svoje trefy.

Slavící Libor Došek (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Přiznal, že mu ve vedru síly rychle ubývaly. V 75. minutě ukazoval k lavičce kouči Habancovi pět prstů. Což neznamenalo, že by chtěl dát pět branek. Ale že chce za pět minut vystřídat. Kouč jej neposlechl. "Měl jsem toho opravdu dost. Naštěstí trenér vycítil, že mám formu a nechal mě na hřišti. Klobouk dolů, že má šestý smysl," žertoval po utkání Došek, který svůj hattrick završil tři minuty před koncem utkání. To už měl podle svého přání sedět po vystřídání na lavičce.

Třetí gól oslavil v rohu hřiště kopnutím do praporku. Za což dostal vzápětí žlutou kartu. "Na sundání dresu nemám tělo. Raději kopnu do praporku. Žlutá mi nevadí. Možná za to bude nějaká pokuta," řekl Došek, který vítězství nechce přeceňovat.

"Je to pouze dobrý vstup do sezony. Ale dostali jsme tři góly, což není nejlepší defenzivní vizitka. Až další kola napoví více o našich ambicích," dodal Došek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články