Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chrien opouští Plzeň. Po povedeném ME ho získala Benfica

Plzeň – Působení Martina Chriena v Plzni je u konce. Slovenský záložník, jemuž skvěle vyšlo mistrovství Evropy do 21 let, přestoupil z Viktorie do Benfiky Lisabon. S portugalským celkem podepsal pětiletou smlouvu.

Martin Chrien s dresem Benfiky Lisabon
zdroj: Twitter

Chrien v Plzni působil od roku 2014, ovšem na západě Čech se pořádně nikdy neprosadil a putoval po hostováních. Postupně si vyzkoušel dres Českých Budějovic, Brna a slovenského Rožumberoku, kde se mu velmi dařilo.

Skutečnou pozornost vzbudil jednadvacetiletý záložník, který v české nejvyšší soutěži celkem zasáhl do 35 zápasů, vstřelil tři góly a přidal jednu asistenci, ovšem až na mistrovství Evropy do 21 let v Polsku, kde patřil k oporám slovenského týmu a nasázel dvě branky.

Mezi zájemci byla nejsilnější portugalská Benfika, která podle webu isport.cz dala za Chriena kolem 25 milionů. "Martin odehrál skvělý šampionát a dostal velmi zajímavou nabídku, která se prakticky nedala odmítnout. Za celou Viktorku bych mu popřál, ať se mu v Portugalsku daří," řekl generální manažer Adolf Šádek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články