Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chovanec vyloučil, že vezme reprezentaci za Jarolíma

Bad Kleinkirchheim (Rakousko) - Trenéra sparťanských fotbalistů Jozefa Chovance dnes večer v Rakousku překvapila zpráva, že kouč Slavie Karel Jarolím odmítl vést národní tým. Zároveň vyvrátil spekulace, podle nichž by mohl být právě on dalším z kandidátů, s nimiž nový předseda svazu Ivan Hašek může zahájit jednání o převzetí reprezentace. "Nestane se, že by se vůbec na Spartu někdo obrátil. Neuvažuji nad tím a ani nevím, jak by mohlo fungovat skloubení práce trenéra ve Spartě a u reprezentace," řekl Chovanec v rakouském lázeňském městečku Bad Kleinkirchheim.

Jarolímovo rozhodnutí jej však částečně zaskočilo. "Ale ani tu zprávu ještě nemám. Je fakt, že jsem tomu nevěnoval ani příliš velkou pozornost. Spíš mě zajímalo, jak dopadne valná hromada," uvedl. Bývalý reprezentační kouč Chovanec po dnešní prohře Sparty v přípravném utkání s Olimpijí Lublaň vzkázal, že se hodlá naplno věnovat pouze práci ve Spartě, a tím pádem je pro něj prý téma reprezentace momentálně uzavřenou kapitolou.

Devětačtyřicetiletý Chovanec už národní tým koučoval v letech 1998 až 2001 a v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy do Belgie a Nizozemska se tehdy blýskl stoprocentní bilancí a výhrou ve všech deseti zápasech. Nyní se prý upíná především na své povinnosti ve Spartě, kde zároveň na Letné vykonává i funkci generálního sportovního manažera. "Mám tady té práce dost a chci se jí věnovat naplno. Absolutně nepřemýšlím nad ničím jiným," prohlásil Chovanec.

Sparta dnes v přípravě prohrála s Lublaní

Fotbalisté pražské Sparty v letní přípravě zároveň dnes poprvé prohráli. Ve městě Bad Kleinkirchheim čeští vicemistři a účastníci letního předkola Ligy mistrů podlehli 1:2 Olimpiji Lublaň, a nepodařilo se tak navázat předchozí úspěchy s Františkovými Lázněmi a Lincem. Nezdar Chovance rozzlobil, nelíbil se mu totiž přístup některých hráčů.

Někteří z nich, aniž byl konkrétní, prý dnes promarnili šanci na to, aby se na začátku sezony probojovali do základní sestavy. "Dnešek byl pro některé hráče poslední možností, jak si říci o místo. A bylo jich dost," řekl Chovanec po utkání. Sparta v Bad Kleinkirchheimu sehraje další přípravný duel v sobotu, kdy se poměří s CSKA Sofia.

Starosti má se zdravotním stavem týmu. Mimo hru jsou po operaci kolen klíčoví záložníci Kladrubský s Kuckou, sedmnáctiletý útočník Kadlec si přivodil drobné zranění v úterý v Linci, ale brzy má být fit. Stejně jako středopolař Hušek. Pro sparťanské fanoušky je naopak dobrou zprávou, že po problémech s kolenem poprvé v přípravě naskočil do utkání kapitán Patrik Berger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články