Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chovanec: Stále mám Spartě co dát

Praha - Generální sportovní manažer a kouč fotbalistů Sparty Praha Jozef Chovanec po vyřazení ve čtvrtém předkole Ligy mistrů od Žiliny o rezignaci neuvažoval a stále věří, že má se svým realizačním týmem mužstvu co dát. Zpětně si vyčítá, že nebyl vůči hráčům tvrdší, a nevylučuje změny v kádru. Zároveň uvažuje, zda vzhledem k mnoha absencím nepozmění v příštích zápasech rozestavení. Chovanec přibližně půl dne po prohře v Žilině neskrýval, jak moc ho vyřazení bolí. Připustil, že na neúspěchu má svůj podíl.

"Odpovědnost neseme všichni společně - funkcionáři, hráči, realizační tým. Není to o jednotlivcích, ale o celém klubu. Samozřejmě já také cítím zodpovědnost," řekl Chovanec na dnešním setkání s novináři.

Chovanec věří, že neztratil jiskru

Na rezignaci však nepomýšlel. "Myslím, že společně s realizačním týmem máme mužstvu co dát. Sice jsme nepostoupili do Ligy mistrů, ale dostali jsme se do Evropské ligy a nějaká práce je započatá. Důležité je, aby člověk měl čistý stůl, že dělá maximum. Když nebudete mít jiskru a budete pesimistický, je lepší to nedělat," podotkl Chovanec, který věří, že jiskru stále má.

V blízké době bude o situaci ve Spartě jednat představenstvo klubu a řešit
se nejspíš bude i Chovancova pozice. "Budu se snažit maximálně objektivně
pojmenovat stav věcí, které nastaly. Fakta, jednotlivé zápasy. Ale myslím,
že to není o mně, ale o Spartě," poznamenal kouč.

Trochu si vyčítá, že nebyl k hráčům tvrdší. "Myslím, že spolu s realizačním týmem jsme nebyli dostatečně agresivní vůči hráčům, jako byli oni agresivní svým výkonem vůči nám. Dáváte do toho hodně energie, a když vidíte, že oni to nedávají zpět, tak to bolí. Je to divný pocit. Jste tady celý den, oni si odtrénují tři nebo čtyři hodiny," uvedl Chovanec.

Musejí nastat změny. Jaké bude rozestavení?

Nevyloučil, že by v kádru mohly před vstupem do Evropské ligy, kam se Pražané dostali po vypadnutí z Ligy mistrů, nastat změny. "Musíme si říct, zda s tímhle kádrem, s těmito hráči můžeme držet v silné soutěži konkurenci. Jestli není s některými lepší hrát jen domácí ligu a s některými Evropskou ligu," uvažoval sparťanský kouč.

S ohledem na zranění a karetní tresty uvažuje také o tom, zda nepozměnit obvyklé rozestavení 4-1-4-1, ve kterém letenští hráči většinu zápasů nastupují. "Musíme se silně zabývat myšlenkou našeho rozestavení. Najednou máme k dispozici jiné typologie hráčů," řekl Chovanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články