Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Chovanec odmítl, že Řepku pustí

Praha - Generální sportovní manažer fotbalové Sparty Jozef Chovanec odmítl spekulace, že by obránce Tomáš Řepka byl na odchodu z klubu a mohl zamířit třeba do Jablonce, jehož šéf Miroslav Pelta už zkušeného zadáka oslovil. Podle Chovance Řepkova pozice přes léto v pražském týmu nijak neoslabila a neovlivní ji prý ani to, zda se Spartě podaří získat defenzivního univerzála Jiřího Jarošíka ze Zaragozy.

Chovanec také zdůraznil, že Řepka má v boji o základní sestavu stejné šance jako jeho konkurenti ve středu obrany Erich Brabec a Tomáš Zápotočný. "Pozice Tomáše (Řepky) u nás je neměnná, stejná jako dřív. O místo musí bojovat pořád, stejně jako Brabec a Zápotočný. Budou hrát ti stopeři s nejlepší formou. Není to žádná rarita, dělá se z toho něco, co nevybočuje z normálu," komentoval Chovanec zvěsti, podle kterých by se Sparta chtěla Řepky zbavit.

Po skončení loňské ligové sezony, v níž Sparta skončila druhá za Plzní a neobhájila titul, se nejprve mluvilo o tom, že by Řepka mohl odejít za lukrativní nabídkou do arabského světa. Nyní přišel se zájmem o sedmatřicetiletého zadáka Jablonec. Chovanec však Řepkův odchod vylučuje.

"Vždycky se objeví nějaká informace, s níž musíme žít... Žádnou nabídku na Řepku jsme nedostali, na stole neležela a neleží. Mě ani klub nikdo nekontaktoval. Řepka pro nás prostě pořád je platným hráčem. S Tomášem (Řepkou) jsem o tom mluvil a jestli říká, že ne, tak nemá úplně pravdu," uvedl Chovanec. Podle něj není pravdivá ani teorie, že v případě Jarošíkova příchodu by byly Řepkovy dny na Letné sečteny. Chovanec počítá s tím, že by vedle sebe v týmu klidně mohli být zkušení a dobře placení obránci Řepka, Brabec, Zápotočný i Jarošík.

"Prostě by se s Jarošíkovým příchodem jen zvýšilo konkurenční prostředí. Nevidím problém, abychom měli čtyři stopery. Chceme zvýšit konkurenční prostředí v týmu, na každý post chceme mít dostatek hráčů, abychom už v budoucnu nemuseli sahat po nestandardních řešeních při skládání sestavy," řekl Chovanec.

Podle něj je Jarošíkův návrat do Sparty prioritou českého vicemistra na letním přestupovém trhu. Bývalá opora letenského týmu skončila v Zaragoze a teď přemítá nad nabídkou tříleté smlouvy od Pražanů. "Takového hráče bych samozřejmě rád přivítal," prohlásil Chovanec. Rád by viděl Jarošíkův přestup uzavřený co možná nejdříve. "Nejlépe ještě třeba dnes, nebo v pátek," řekl Chovanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články