Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Chovanec nejásal, Sparta má prý ještě na víc

Praha - Ani výborný výkon a vysoká výhra jeho svěřenců sparťanského hlavního trenéra Jozefa Chovance nepřesvědčily, aby dal najevo velkou spokojenost. S trenérskými kolegy jsou především rádi, že hráči přenesli do podzimního startu věci, které se dařily už v přípravě. Ale zároveň současně viděli i hodně nedostatků, především v organizaci hry. Trenér Sarajeva Jiří Plíšek uznal, že Sparta si výhru zasloužila.

Chovanec připustil, že Sparta byla před zápasem trochu nervózní. "Přece jen jsme toho o soupeři tolik nevěděli a některé věci se těžko odhadovaly. Proto jsme měli k Sarajevu respekt - a ukázalo se, při dvou šancích před přestávkou, že oprávněný," připomněl letenský šéf kabiny, že zpočátku utkání zdaleka tak jednoznačně nevypadalo. Klid ale mužstvu přinesla trpělivá hra, kterou jim trenéři vštěpovali. "Říkali jsme hráčům, že pokud budou hodně a rychle kombinovat, šance přijdou, stejně jako se to dařilo už v přípravě," tvrdil Chovanec.

Řepka předčil Zápotočného

Nechtěl vyzdvihovat ani jednotlivé hráče. Dokonce i od Leonarda Kweukeho očekávají na Letné ještě lepší výkony. "Zpočátku měl trochu problémy naplnit taktické úkoly při rozehrávce Torlaka, ale v tom se později zlepšil a navíc přidal tři góly, takže odvedl hodně práce," našel nakonec na Kamerunce pochvalná slova a při hodnocení stoperů uvedl, že Tomáš Řepka vyčníval nad kolegou Zápotočným. "Pokaždé, když jsme měli problémy, byl Řepka na správném místě a řešil situaci v klidu," připomněl kouč.

Trenér Jiří Plíšek pochválil Spartu, že šla cíleně za zaslouženým vítězstvím a o postupu rozhodla už v Praze. "To mě mrzí asi nejvíce, přál jsem našim skvělým fanouškům naději do odvety. Vítězství domácích ale bylo zasloužené po všech stránkách, tohle je reálný obrázek toho, kde se nacházíme. A nejde jen o výkon, školou pro nás všechny v klubu byly i všechny věci okolo utkání," prohlásil český kouč v bosenských službách.

Přesto si myslel, že výsledek byl pro jeho svěřence hodně krutý. "Rozdíl na hřišti asi nebyl tak vysoký, jenže Sparta měla fantastického Kweukeho, který dokázal utkání rozhodnout v podstatě sám. Teď se budeme snažit, abychom zvládli odvetu se ctí a vztyčenou hlavou," řekl Plíšek.

Klíčem k úspěchu byla dobrá kombinace

Ve sparťanské kabině bylo veselo, ale ani hráči nepodléhali po jedné vysoké výhře euforii. "Trenéři nám během přípravy zdůrazňovali, že máme hrát kombinačně a dostávat se do šancí. V řadě utkání se nám to dařilo a je dobře, že jsme to dokázali prodat i v soutěžním zápase," liboval si novopečený kapitán Marek Matějovský, který si navíc připsal úspěšný debut s kapitánskou páskou.

Hrdinou večera byl Leonard Kweuke, který si připsal první sparťanský hattrick a ještě další góly mohl přidat. "Prožívám šťastný den, hattrick je krásná věc. Jsem však šťastný především za tým, podařil se nám vstup do sezony a navíc jsme dokázali udržet čisté skóre," vyprávěl kamerunský útočník.

Fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články