Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Chovanec by mohl vystřídat Weisse u slovenského nároďáku

Praha - Nad další setrváním kouče Vladimíra Weisse u slovenské fotbalové reprezentace visí otazník. O tom, zda bude pokračovat, by mělo být jasněji příští týden. Pokud Weissova štace skončí, mohl by jeho místo zaujmout plzeňský trenér Pavel Vrba. Spekuluje se však i nad bývalým generálním sportovním manažerem Sparty Jozefem Chovanecem.

Ilustrační foto

O tom, že by Vrba vystřídal u slovenského nároďáku Weisse se mluvilo již koncem roku, Chovancovo jméno teď padlo poprvé. Za rodilého Slováka má lobbovat vlivná finanční skupina J&T, která vlastní pražskou Spartu. Z ní se Chovanec před Vánoci poroučel, aby své místo přenechal Jaroslavu Hřebíkovi.

Někdejší český reprezentační trenér Chovanec však o ničem neví. "Už měsíc jsem s nikým z fotbalu nemluvil, navíc jsem momentálně v zahraničí," řekl Deníku Sport. Trenér, jenž je nyní bez závazků, by byl v tomto ohledu lepší variantou než Vrba. Ten má totiž v Plzni smlouvu až do příštího roku. "Na stole nic není," uvedl k tomu majitel Plzně Tomáš Paclík.

Je však možné, že Weiss bude v započaté práci dál pokračovat. Jedním z argumentů je totiž jeho vysoký plat. Pokud by se trenér fotbalistů, kteří pohořeli v kvalifikaci na letošní mistrovství Evropy, pakoval, slovenský fotbalový svaz by mu musel doplatit odměnu za celou dobu původně dohodnutého kontraktu. Weiss, jenž vede také lavičku Slovanu Bratislava, u reprezentace vydělává 35 tisíc eur (asi 885 tisíc korun) měsíčně, za každý zápas pak dostává další peníze.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články