Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Chile přehrálo Honduras a na MS slaví výhru po 48 letech

Nelspruit (JAR) - Fotbalisté Chile zvládli ve svém úvodním vystoupení na světovém šampionátu v JAR roli favorita a ve skupině H porazili Honduras 1:0. Gól, který jim zajistil první výhru na mistrovství světa po 48 letech, vstřelil v 34. minutě Beausejour. Chilané celý zápas tlačili, ale další možnosti už nevyužili. Jejich úspěšná série přesto utěšeně narůstá: nyní čítá šest výher a sedm zápasů bez inkasované branky. Informace přináší také internetový speciál msfotbal.cz.

Výborná forma z kvalifikace a přípravy se Chile drží i na šampionátu. Svěřenci kouče Bielsy od prvních momentů na trávníku panovali a na rozdíl od jiných věhlasnějších reprezentací dostali stadion do varu ofenzivním fotbalem. Obrannou pavučinu soupeře Chile rozpletla až po půlhodině hry. Po dvou kolmých přihrávkách si na centr z pravé strany seběhl Beausejour a do sítě dopravil míč kuriózně tělem, jež ve snaze o obranný odkop nastřelil protihráč Mendoza.

Reportáž z utkání Honduras - Chile sledujte zde.

Chilané pak ještě přidali. Rychlým a jednoduchým přechodem do útoku kroužili kolem velkého čtverce Hondurasu a měli další šanci k navýšení skóre. Sánchezovu ránu ve 44. minutě však na poslední chvíli zblokovala obrana.

Honduras, který kvůli trestu vedl z lavičky místo hlavního trenéra Ruedy asistent Mendoza, působil příliš bázlivě a ustrašeně. Útočníkům se dostávala jen zoufale malá podpora od spoluhráčů, většinu akcí chilská defenziva proto bez problémů pochytala už ve středu hřiště.

Pouze koncovka Chilanům vázla. Jakoby jim v šancích chyběla rozhodnost zraněného kanonýra Suaza. Individuální průnik Sánchez znehodnotil nepřesnou střelou, vzápětí se vyznamenal brankář Valladeres, který po hlavičce Ponceho z několika kroků v 64. minutě lapil stoprocentní gól. Když už Chile míč do sítě dostala, v 75. minutě Valdiviův gól neplatil pro ofsajd.

"Měli jsme dát více gólů. Nelze předvídat, co se stane, a kdyby o postupu ze skupiny mělo rozhodovat skóre, pak těch nevyužitých šancí budeme hodně litovat," povzdechl si Bielsa po utkání. Našla se však i pozitiva. Vítězné tažení Chile pokračuje i v Jihoafrické republice: druhý tým jihoamerické kvalifikace počtvrté v řadě vyhrál a znovu při tom neinkasoval. "Pokusíme se vyhrát příští zápasy, protože náš cíl je postoupit do dalších kol turnaje," řekl Bielsa před utkáními se Švýcary a Španěly. Přes prohru hráči Hondurasu neklesají na mysli a naději vkládají do dalších zápasů. "Věděli jsme, že tento zápas můžeme prohrát. Ale pořád není nemožné postoupit ze skupiny," uvedl zadák Sergio Mendoza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články