Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Chile kráčí do osmifinále, po výhře nad Švýcary je bez ztráty bodu

Port Elizabeth (JAR) - Fotbalisté Chile mají po dnešní výhře 1:0 nad Švýcarskem nakročeno do osmifinále světového šampionátu v JAR. Vítězství jim zajistil patnáct minut před koncem střídající González, který využil hodinovou přesilovku a tlak po vyloučení Behramiho. Po dvou kolech mají Jihoameričané plný počet bodů a vedou skupinu H. Vítězná šňůra Chile tak trvá už sedm zápasů. Švýcaři i tak překonali rekord v počtu minut bez inkasovaného gólu na MS. Série jim i s turnajem v Německu před čtyřmi roky vydržela 558 minut, dosavadními rekordmany byli Italové s 550 minutami. Více informací o fotbalovém šampionátu získáte na serveru msfotbal.cz.

I když Chilané znovu ukázali, že ofenziva je jim vlastní, tentokrát se svými útočnými choutkami narazili. Švýcaři po vzoru úspěšného souboje se Španělskem obestavěli vlastní pokutové území a klíč k jejich obraně, třebaže ji nedirigoval zraněný pilíř Senderos, hledal soupeř půl hodiny marně. Výběr helvétského kříže pustil soka jen ke dvěma nebezpečným dalekonosným ranám, které však Benaglio v rozpětí pár sekund Vidalovi i Carmonovi vyboxoval.

Reportáž z utkání Chile - Švýcarsko sledujte zde

Živnou půdu pro své výpady Chile získalo až po půlhodině. Úzkostlivý sudí Al Gamdí za ohnání se rukou vyloučil Švýcara Behramiho a v přesilovce rostla i chilská převaha. Kouč Bielsa nechal vzadu jen tři beky, čtvrtého obránce Islu pověřil ofenzivními úkoly a hlavně po akcích ze stran začalo být ve velkém čtverci Švýcarů dusno. Dvakrát se neúspěšně zastřeloval uzdravený kanonýr Suazo a ve 40. minutě měl Benaglio štěstí, že Sánchez vypálil z nadějné pozice přímo do jeho náruče.

Chile hrálo jednoznačně na vítězství. Bielsa už v přestávce neváhal sáhnout po dvojím střídání, ale v koncovce jeho tým dále provázela smůla. Tečovaná rána Sáncheze sice ve 49. minutě rozvlnila síť, přiletěla však z ofsajdu. Vyloženou šanci měl Sánchez o šest minut později, ale jeho sólo po chybu Grichtinga zmařil Benaglio. Tlak Chile byl zhodnocen až čtvrthodiny před koncem. Po pasu za obranu se z branky nechal vylákat Benaglio, Paredes poslal ideální centr na střídajícího Gonzáleze, jehož hlavička i s přispěním břevna zapadla za čáru.

Ani pak Chile neváhalo dále útočit. Stejně jako proti Hondurasu však zahazovalo i nemožné. Zejména dvě příležitosti Paradese volaly po pojištění náskoku, ale obě střely minuly cíl. Nakonec se to Jihoameričanům mohlo vymstít. Jedinou šanci v celém utkání si Švýcarsko schovalo na poslední minutu, ale Derdiyok se lekl a z dvanácti metrů poslal míč těsně vedle tyčky. Vítězná šňůra Chile tak trvá už sedm zápasů. Švýcaři i tak překonali rekord v počtu minut bez inkasovaného gólu na MS. Série jim i s turnajem v Německu před čtyřmi roky vydržela 558 minut, dosavadními rekordmany byli Italové s 550 minutami.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články