Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chiellini: Kdybychom hráli na remízu, tak v Doněcku prohrajeme

Turín - Juventus výhrou 1:0 v Doněcku vyvrátil předzápasové spekulace o možné hře na remízu, která by mu stačila na postup ze základní skupiny fotbalové Ligy mistrů na úkor Chelsea. Turínský celek nijak nekalkuloval a po třetí výhře v LM za sebou se kvalifikoval ze skupiny E do vyřazovací části z první pozice.

Radost hráčů Juventusu
zdroj: EPA autor: Sergey Dolzenko

"Věděli jsme, že nám stačí bod, na remízu jsme však nehráli. Chtěli jsme zvítězit a to se nám povedlo," uvedl sportovní ředitel Juventusu Giuseppe Marotta. "Kdybychom chtěli hrát na remízu, tak pravděpodobně prohrajeme, protože Šachtar má mnoho skvělých fotbalistů, kteří vás potrestají. Snažili jsme se útočit a vyhrát," doplnil obránce Giorgio Chiellini.

Jeho tým nezačal v této sezoně LM dobře a se třemi body ze tří zápasů byl v tabulce až za Doněckem a Chelsea. Závěrečný finiš však posunul italského mistra dál právě na úkor anglického obhájce trofeje. "Prošli jsme těžkou skupinou. V posledních dvou zápasech jsme porazili evropského mistra Chelsea i překvapení soutěže Šachtar. Naše sebevědomí vzrůstalo s každým zápasem a dokázali jsme, že můžeme soupeřit s každým," upozornil Marotta.

Důležitost domácí výhry 3:0 nad Chelsea vyzdvihl také asistent Angelo Alessio, zastupující potrestaného hlavního trenéra Antonia Conteho. "S postupujícím časem jsme získávali stále větší jistotu a víru v sebe sama. Poprvé se nám to povedlo s Chelsea a potvrdili jsme to i proti Šachtaru," konstatoval Alessio.

Na utkání s ukrajinským šampionem prý byla důležitá taktická příprava. "Věděli jsme, že jejich hra je založena především na individuálních talentech, ačkoli nám dělali nějaké problémy i v protiútocích. Jak se nám poprvé podařilo zablokovat jejich kreativní střed, tak přestali být organizovaní a mohli jsme je neutralizovat," konstatoval asistent kouče.

Zvýšené sebevědomí potvrdili i samotní hráči, kteří v osmifinále narazí na jednoho z šestice Porto, Arsenal, Real Madrid, Valencie, Celtic a Galatasaray. "Chci v příštím kole Real, protože jsem nikdy nehrál na Santiago Bernabéu. V průběhu soutěže jsme získali sebedůvěru, víru a také jsme pečlivě studovali všechny naše soupeře," řekl obránce Leonardo Bonucci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články