Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Chicharito řádil v Augsburgu, Lipsko stáhlo ztrátu na Bayern

Berlín - Lipsko zvítězilo na hřišti Mönchengladbachu 2:1 a stáhlo náskok vedoucího Bayernu Mnichov na pět bodů. Bavorský velkoklub totiž jen remizoval s Herthou Berlín 1:1. Dortmund se po výhře 3:0 nad Wolfsburgem posunul na třetí místo. Úspěšnou generálku před úterní bitvou s Atléticem Madrid zaznamenali v 21. kole německé nejvyšší soutěže fotbalisté Bayeru Leverkusen. Na půdě nebezpečného Augsburgu triumfovali poměrem 3:1, k čemuž dvěma góly přispěl Javier "Chicharito" Hernández.

Javier Hernández slaví gól do sítě Augsburgu
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Lipsko poslal do vedení po půlhodině hry Emil Forsberg. Těsně před pauzou mohl vyrovnat Thorgan Hazard, ale penaltu mu vyrazil brankář Péter Gulácsi. V 55. minutě po Forsbergově přihrávce zvýšil Timo Werner, který zase asistoval u prvního gólu. Mönchengladbach v závěru už jen snížil hlavičkou Jannika Vestergaarda po rohu. Hostující nováček už těsný náskok udržel a naplno bodoval po předchozích dvou porážkách. Borussia naopak poprvé pod trenérem Dieterem Heckingem prohrála.

Je nám líto, video expirovalo.
Lipsko porazilo Mönchengladbach a stáhlo náskok Bayernu

Skóre utkání v Augsburgu otevřel ve 23. minutě Bellarabi a krátce před přestávkou pojistil vedení účastníka Ligy mistrů Hernández. Tlak domácích ve druhé půli zužitkoval po hodině hry Kohr, avšak o pět minut později definitivně rozhodl chytrým lobem znovu Hernández. Bývalý útočník Manchesteru United zatížil konto soupeře dvakrát podruhé za sebou. Jedinou nepříjemností pro hostující celek bylo zranění kapitána a tvůrce hry Larse Bendera, který musel být během první půle vystřídán.

Lewandowski zachránil Bayern

Hertha otevřela skórev 21. minutě, když Plattenhardtův centr z přímého kopu zužitkoval nejlepší střelec týmu Ibiševič a ukončil 494 minut dlouhé čekání berlínského celku na gól proti Bayernu. Poločasový stav 1:0 dával domácím velkou naději na úspěch: dosud neztratila pod trenérem Pálem Dárdaiem jediný zápas, v němž po úvodní pětačtyřicetiminutovce vedla.

Bayern si moc šancí na vyrovnání nevytvořil, v 89. minutě zasáhl gólman Jarstein proti Alabově přímému kopu. Poslední standardní situaci zápasu ale domácí neubránili. Nejprve se ke střele dostal Robben, míč hráči Herthy vyrazili pouze k Lewandowskému a ten přesně zakončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Hertha přišla o výhru nad Bayernem v šesté minutě nastavení

"Těžko ten zápas nějak zařadit. Bod proti Bayernu je v podstatě skvělý, ale přesto to bolí. Vítězství by nebylo nezasloužené. Jsem na kluky i na fanoušky hrdý, chyběla nám jen minuta k velkému překvapení," uvedl Dárdai. 

"Jsme šťastní, neboť to bylo těžké. Hertha odehrála dobrý první poločas s velkým nasazením. Druhé dějství vypadalo jinak, vytvořili jsme si větší tlak. Robert Lewandowski je fantastický hráč a pro nás je velmi důležitý," konstatoval jeho protějšek Carlo Ancelotti.

Dortmund se vrátil na vítěznou vlnu

Dortmundský kanonýr Aubameyang měl první dvě velké šance zápasu s Wolfsburgem, s oběma si ale poradil gólman Benaglio. Překonal jej po dvaceti minutách spoluhráč Bruma. "Vlci" se osmělili až v závěru poločasu, Malli však těsně minul branku. Definitivně domácí rozhodli po změně stran, když polský obránce Piszczek nejprve skóroval a následně nacentroval na gól Dembélému.

Pierre-Emerick Aubameyang
zdroj: Reuters

Z třetího na páté místo se propadl marodkou zužovaný Frankfurt, který doma podlehl Ingolstadtu 0:2. Skóre otevřel v 26. minutě Brégerie, o chvíli později byl navíc vyloučen stoper Eintrachtu Abraham. Přesto měli domácí velkou šanci na vyrovnání, když krátce po přestávce dostali k dispozici pokutový kop.

Hasebeho pokus brankář Hansen vyrazil před sebe a japonský záložník mohl dorážet do odkryté branky, trefil však jen břevno. Také Ingolstadt zahrával v 69. minutě penaltu a Gross byl úspěšný. Náskok hosté udrželi, přestože šli deset minut před koncem též do deseti po vyloučení Leckieho.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:

Augsburg - Leverkusen 1:3 (60. Kohr - 40. a 65. J. Hernández, 23. Bellarabi), Dortmund - Wolfsburg 3:0 (20. vlastní Bruma, 48. Piszczek, 59. Dembélé), Eintracht Frankfurt - Ingolstadt 0:2 (26. Brégerie, 68. Gross z pen.), Hertha Berlín - Bayern Mnichov 1:1 (21. Ibiševič - 90.+6 Lewandowski), Hoffenheim - Darmstadt 2:0 (64. a 90.+1 z pen. Kramarič), Mohuč - Brémy 0:2 (16. Gnabry, 23. Delaney), Hamburk - Freiburg 2:2 (15. Hunt, 57. Gregoritsch - 23. Philipp, 72. Grifo), Mönchengladbach - Lipsko 1:2 (81. Vestergaard - 31. Forsberg, 55. Werner), Kolín nad Rýnem - Schalke 1:1 (43. Modeste - 2. Schöpf).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články