Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Chelsea zvládla stáhnout dvougólový náskok United a zopakuje si čtvrtfinále

Londýn – Nejatraktivnější utkání čtvrtfinále FA Cupu mezi Manchesterem United a Chelsea nakonec nenašlo vítěze. Přestože Rudí ďáblové šli již po 11 minutách do vedení 2:0 góly Hernandeze a Rooneyho, Chelsea dokázala v druhém poločase srovnat. Čtvrtfinále si tak oba týmy zopakují na Stamford Bridge. Historický úspěch zaznamenal Wigan, který vyhrál na hřišti favorizovaného Evertonu 3:0, a poprvé v jednaosmdesátileté historii klubu postoupil do semifinále Anglické poháru. V tom narazí na Manchester City, který rozstřílel druholigové Barnsley 5:0.

Benítez slaví se svými svěřenci
zdroj: Getty Images autor: Alex Livesey

Manchester se dostal do vedení v páté minutě po zaváhání českého brankáře. Ten nejprve vyběhl vstříc dlouhému nákopu Michaela Carricka, jenže pro míč si nakonec nedošel a při ústupu zpět ho útočník Javier Hernández hlavou snadno přehodil. Za dalších šest minut musel Čech lovit míč ze sítě znovu, protože centr Wayna Rooneyho ze standardní situace prošel klubkem hráčů a zapadl k zadní tyči. V 25. minutě Čech naopak Rooneymu těžkou střelu chytil a poradil si i s dorážkou, kterou na vlastní branku poslal hlavou stoper David Luiz.

Po přestávce se ovšem obraz hry naprosto změnil a svěřenci Rafaela Beníteze měli více ze hry. Po hodině hry snížil technickou střelou střídající záložník "Blues" Eden Hazard, na 2:2 pak vyrovnal další středopolař Ramires. Manchester byl blízko tomu, aby po vyřazení v osmifinále Ligy mistrů vypadl během jednoho týdne z druhé soutěže, Juan Mata ale v nastavení těsně minul.

Everton nemohl v utkání s Wiganem počítat s brankářskou jedničkou Timem Howardem, kterého v brance nahradil slovenský reprezentační gólman Ján Mucha. Tomu se ale čtvrtý start v této sezoně v dresu Evertonu nevydařil. Rozhodující tříminutovka přišla v Goodison Parku po půlhodině utkání, kdy se nejprve prosadil obránce Maynor Figueora a z další rychlé akce skóroval útočník Callum McManaman. Na 3:0 vzápětí zvýšil Španěl Jordi Gómez.

Wigan uspěl proti dnešnímu soupeři teprve potřetí z 18 vzájemných utkání ve všech soutěžích a v semifinále se utká s vítězem zápasu Manchester City - Barnsley. Everton nezopakuje semifinálovou účast z posledního ročníku.

Slavící Carlos Tevéz
zdroj: Isifa

"Citizens", vítězové trofeje z roku 2011, nastoupili proti poslednímu týmu druhé ligy bez několika opor. Trenér Roberto Mancini nechal na lavičce brankářskou jedničku Joe Harta, kanonýr Sergio Aguero a kapitán Vincent Kompany dokonce nebyli vůbec v nominaci.

I tak však Manchester bez problémů soupeře přehrával a po jedenácti minutách šel do vedení zásluhou Téveze. Na 2:0 zvyšoval o čtvrt hodiny později Aleksandar Kolarov na něhož navázal další trefou znovu Tévez.

Pět minut po přestávce dokonal argentinský kanonýr hattrick, když z voleje uklidil střelou k tyči přihrávku Nasriho. Skóre zápasu uzavřel v 65. minutě David Silva.

Čtvrtfinále fotbalového Anglického poháru:

Everton - Wigan 0:3 (30. Figueroa, 31. McManaman, 33. Jordi Gómez), Manchester City - Barnsley (II) (11., 31., a 50. Tévez, 27. Kolarov, 65. Silva). Millwall (II) - Blackburn (II) 0:0, Manchester United - Chelsea 2:2 (5. Hernández, 11. Rooney - 59. Hazard, 68. Ramires).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články