Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Chelsea ztratila s Evertonem, Tottenham zachraňoval remízu v nastavení

Vzpoura papírově slabších. Chelsea pouze remizovala s Evertonem 2:2, outsiderovi zařídil bod v závěru svým prvním ligovým gólem Ellis Simms. Tottenham rovněž ztratil body na hřišti posledního Southamptonu po remíze 3:3. Domácím zachránil bod v nastavení z penalty James Ward-Prowse. Na sestupových příčkách zůstává i Bournemouth, který podlehl 0:3 Aston Ville. Leicester po čtyřech ligových prohrách vybojoval bod na hřišti Brentfordu za remízu 1:1.

James Ward-Prowse proměnil penaltu v nastavení duelu Tottenhamu se Southamptonem
zdroj: ČTK/AP

V Southamptonu otevřel skóre v závěru prvního poločasu svou první brankou za hosty Pedro Porro prudkou střelou na přední tyč. Domácím se podařilo odpovědět hned po přestávce, kdy se prosadil Adams. Vedení vrátil Tottenhamu hlavičkou Kane.

V 75. minutě zvýšil na 3:1 pro hosty Perišič. Za dvě minuty byl ale opět rozdíl pouze o gól, když se prosadil Walcott. Smazat náskok se Southamptonu podařilo v nastavení, kdy Ward-Prowse proměnil penaltu za Sarrův faul.

Na Stamford Bridge se odehrál bezbrankový poločas a pak šli do vedení domácí po přesné střele Félixe, Everton ale záhy srovnal. Po standardní situaci nasměroval míč do sítě Doucouré a Havertz jeho pokus odkopl až zpoza brankové čáry.

Německý útočník sice o sedm minut později vrátil Chelsea z pokutového kopu, v poslední minutě se ale uvolnil na křídle Simms a odchovanec hostů uzavřel skóre. Everton se posunul na 15. příčku, Chelsea na desátém místě ztrácí na pohárové příčky devět bodů.

Výsledky 28. kola anglické fotbalové ligy

Aston Villa - Bournemouth 3:0 (7. Dougles Luiz, 80. Ramsey, 89. Buendía), Brentford - Leicester 1:1 (32. Jensen - 52. Barnes), Southampton - Tottenham 3:3 (46. Adams, 77. Walcott, 90.+3 Ward-Prowse z pen. - 45.+1 Porro, 65. Kane, 75. Perišič), Wolverhampton - Leeds 2:4 (65. Jonny, 73. Cunha - 6. Harrison, 49. Ayling, 62. Kristensen, 90.+7 Rodrigo), Chelsea - Everton 2:2 (52. Félix, 76. Havertz z pen. - 69. Doucoure, 89. Simms), Zápas Liverpool - Fulham byl odložen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články