Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Chelsea získala Saúla. Bellerín po 10 letech opustil Arsenal, posiloval i soupeř Slavie

Další výrazné jméno získala na poslední chvíli Chelsea. Londýnský celek získal na hostování z Atlética Madrid španělského reprezentanta Saúla Ňígueze. Naopak Anglii opouští po 10 letech v Arsenalu Hector Bellerín, jenž bude hostovat v Betisu Sevilla. "Gunners" opustil i Reiss Nelson, který bude hostovat v nizozemském Feyenoordu, který narazí ve skupině Evropské konferenční ligy na Slavii.

Saúl Ňíguez
zdroj: ČTK/AFLO autor: Mutsu Kawamori

Chelsea transfer dokončila těsně před úterní uzávěrkou přestupů, protože ho dlouho komplikovaly problémy s registračním systémem španělské ligy. Za hostování londýnský celek zaplatí pět milionů eur s možností trvalého přestupu za 40 milionů.

Ňíguez je odchovancem Atlética a v prvním týmu působí od roku 2012. V minulé sezoně získal s madridským celkem titul, na kontě má i dva triumfy v Evropské lize a v roce 2016 si s ním zahrál ve finále Ligy mistrů.

Bellerín se vrací do Španělska

Bellerín do londýnského celku přišel v roce 2011 jako šestnáctiletý z Barcelony. Za Arsenal nastoupil čtyřnásobný španělský reprezentant k celkem 183 ligovým zápasům a třikrát s klubem vyhrál Anglický pohár.

Jako náhrada za Bellerína přišel do Arsenalu dvaadvacetiletý japonský reprezentant Takehiro Tomijasu z Boloni.

Nelson si zkusí nizozemskou ligu

Nelson je odchovancem Arsenalu, za který dosud odehrál 48 zápasů a dal čtyři branky. Anglický reprezentant do 21 let má za sebou také hostování v Hoffenheimu, kde v ročníku 2018/19 nastřílel sedm gólů v 29 zápasech.

Kromě Feyenoordu se Slavia v základní skupině nové Evropské konferenční ligy utká také s Unionem Berlín a Maccabi Haifa. Do soutěže Pražané vstoupí 16. září domácím zápasem s Unionem.

Mistr světa Boateng po odchodu z Bayernu Mnichov bude hrát za Lyon

Mistr světa z roku 2014 Jérome Boateng bude po odchodu z Bayernu Mnichov hrát za Lyon. Německý fotbalista se sedminásobným francouzským šampionem podepsal dvouletou smlouvu.

Dvaatřicetiletý stoper po sezoně skončil v Bayernu Mnichov, který mu po desetiletém působení nenabídl novou smlouvu. S bavorským celkem Boateng získal devět ligových titulů, dvakrát vyhrál Ligu mistrů, pětkrát Německý pohár a dvakrát mistrovství světa klubů.

Před příchodem do Bayernu Boateng nastupoval také za Herthu Berlín, Hamburk a Manchester City. Za Německo nevlastní bratr ghanského reprezentanta Kevina-Prince Boatenga z Herthy odehrál 76 zápasů a dal jeden gól.

PSG má další posilu

Paris St. Germain získal na hostování portugalského obránce Nuna Mendese. Devatenáctiletý portugalský talent přišel ze Sportingu Lisabon, kterému v minulé sezoně pomohl k prvnímu titulu po dvaceti letech.

Mendes bude v pařížském celku působit do konce sezony s opcí na přestup. Výměnou za pětinásobného portugalského reprezentanta Paris St. Germain poslal do Sportingu na hostování Pabla Sarabiu.

Pro Paris St. Germain je Mendes šestou letní posilou. Z Barcelony přišel hvězdný Lionel Messi a klub získal také brankáře Gianluigiho Donnarummu, obránce Sergia Ramose s Ašrafem Hakimím a záložníka Georginia Wijnalduma.

Falcao opustil Galatasaray a bude hrát opět ve Španělsku

Kolumbijský útočník Radamel Falcao se vrací do španělské ligy. Pětatřicetiletý fotbalista se v úterý nejprve dohodl na předčasném ukončení smlouvy s Galatasarayem Istanbul a poté podepsal dvouletý kontrakt s nováčkem La Ligy Vallecanem.

Falcao už ve Španělsku působil v Atléticu Madrid, v jehož dresu v letech 2011 až 2013 nastřílel 70 branek v 91 zápasech a vyhrál s ním Evropskou ligu. Za sebou má také působení v Portu, Monaku, Manchesteru United nebo Chelsea.

V Galatasarayi hrál Falcao od předloňského září a ve 43 zápasech za něj dal 20 gólů. Od angažmá ve Vallecanu si slibuje větší herní vytížení kvůli boji o nominaci na mistrovství světa v roce 2022 v Kataru.

Barcelona do útoku přivedla nizozemského reprezentant De Jonga

Barcelona po odchodu mistra světa Antoineho Griezmanna do Atlética Madrid přivedla nizozemského útočníka Luuka de Jonga ze Sevilly. Jednatřicetiletý fotbalista přišel na hostování do konce sezony.

De Jong působil v Seville od předloňského července, ale nedokázal se výrazně prosadit. V Barceloně, která může příští rok v červnu proměnit hostování v přestup, se potká s bývalým koučem nizozemské reprezentace Ronaldem Koemanem.

De Jongův příchod do katalánského celku, jenž se potýká s obřími dluhy, umožnil v úterý těsně před uzávěrkou přestupů až Griezmannův odchod. Francouzský útočník se do Atlética vrátil na hostování s možností přestupu za 40 milionů eur.

Kromě Sevilly, kde v posledních dvou sezonách zaznamenal deset branek v 69 ligových zápasech, De Jong nastupoval také za Graafschap, Twente, Mönchengladbach nebo Newcastle. Za Nizozemsko odehrál 38 utkání a dal osm gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články