Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Chelsea vyhrála přestřelku v Londýně, City v deseti zdolali WBA

Londýn - V letošní sezoně skvěle hrající Chelsea získala další cenný skalp. Po výhře na stadionu Arsenalu se jí podařilo porazit i další silný londýnský klub, když na White Hart Lane nastřílela rovnou čtyři branky a Tottenhamu dovolila dát jen dvě. Tým Petra Čecha si tak upevnil vedení v anglické Premier League před Manchesterem City, který přes vyloučení Jamese Milnera v 23. minutě porazil West Bromwich Albion dvěma góly Edina Džeka 2:1. Tři body bere i Liverpool, který na Anfieldu porazil nováčka z Readingu 1:0. V souboji dvou nováčků se zadařilo West Hamu, který zdolal Southampton jasně 4:1. O gól více padlo na Old Traffordu, kde United porazili Stoke 4:2. Tři body uhráli ještě fotbalisté Swansea a Fulhamu.

Utkání Chelsea mělo zvláštní příchuť pro domácího trenéra Andrého Villase-Boase, který v minulé sezoně vedl Chelsea a v březnu dostal výpověď. V 17. minutě musel sledovat, jak jeho svěřenci poprvé inkasují. Volejem po rohovém kopu se prosadil stoper Cahill. Tottenham však vstoupil do druhé půle lépe a góly Gallase a Defoea otočil skóre na 2:1. "Blues" se vzpamatovali půl hodiny před koncem a třemi góly, které vyprodukoval skěle hrající Juan Mata, pojistili vítězství na 4:2. Čech se blýskl několika výbornými zákroky, jeden z nejlepších předvedl minutu před koncem po Walkerově střele.

Výsledky 8. kola:

Tottenham - Chelsea 2:4 (47. Gallas, 54. Defoe - 66. a 69. Mata, 17. Cahill, 90.+1 Sturridge)
Fulham - Aston Villa 1:0 (84. Baird)
Liverpool - Reading 1:0 (29. Sterling)
Manchester United - Stoke 4:2 (27. a 65. Rooney, 44. Van Persie, 46. Welbeck - 11. vlastní Rooney, 58. Kightly)
Swansea - Wigan 2:1 (65. Pablo, 67. Michu - 69. Boyce)
West Bromwich - Manchester City 1:2 (67. Long - 80. a 90.+2 Džeko)
West Ham United - Southampton 4:1 (46. a 72. z pen. Noble, 48. Nolan, 87. Maiga - 63. Lallana)

Norwich - Arsenal 1:0 (19. Holt)

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney byl hlavní postavou utkání se Stoke. Anglický reprezentant si připsal první dvě ligové branky v tomto ročníku, vlastní gól i přihrávku a podílel se na výhře 4:2.

Už po deseti minutách Rooney nechtěně překonal gólmana De Geu, ve 26. minutě však trefou do správné branky vyrovnal. Skóre otočil těsně před přestávkou další domácí kanonýr Van Persie a po přestávce přidal Welbeck třetí zásah. Stoke sice díky Kightlymu duel zdramatizovalo, ale poslední slovo patřilo v 65. minutě opět Rooneymu.

Mistrovský Manchester City dokázal i v oslabení otočit duel na hřišti West Bromwiche a díky střídajícímu Edinu Džekovi zvítězil 2:1. Hosté nezačali dobře a ve 23. minutě dostal červenou kartu záložník Milner. West Bromwich navíc poslal do vedení v 67. minutě Long. Bývalý teplický útočník Džeko se ale znovu předvedl jako dokonalý žolík. Zhruba minut po příchodu na hřiště vyrovnal a v poslední minutě zajistil City vítězství.

Liverpool se na pátý pokus dočkal premiérové domácí výhry v ligodvé sezoně a díky první soutěžní trefě sedmnáctiletého Sterlinga porazil 1:0 nováčka Reaing.

Arsenal bez zraněného Tomáše Rosického prohrál na hřišti Norwiche 0:1 a z devátého místa ztrácí na vedoucí Chelsea už deset bodů. O premiérové výhře domácích v tomto ročníku rozhodl v 19. minutě útočník Holt.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články