Chelsea v derby porazila Arsenal, United doma prohráli s Tottenhamem

Londýn - Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v brance porazili ve šlágru anglické ligy Arsenal na jeho hřišti 2:1 a upevnili si první místo v tabulce. Londýnské derby rozhodl gólem a přihrávkou Španěl Juan Mata. Domácí, kterým opět chyběl zraněný reprezentační kapitán Tomáš Rosický, prohráli poprvé v sezoně. Vyhrál i obhájce titulu Manchester City, který otočil zápas na Fulhamu, a z první výhry se může radovat i Liverpool, který rozdrtil Norwich 5:2, když se hattrickem blýskl Luis Suárez. Naopak zaváhal favorizovaný Manchester United, který doma prohrál s Tottenhamem 2:3, což se mu stalo poprvé po 23 letech.

Hráči Chelsea
zdroj: AP autor: Matt Dunham

Chelsea vstoupila do utkání na stadionu Emirates lépe. Ve 20. minutě otevřel skóre chytrým volejem Torres po trestném kopu Maty. Dvě minuty před přestávkou vyrovnal povedenou ranou z otočky Gervinho. Hosté se v 53. minutě znovu dostali do vedení po Matově přímém kopu, který tentokrát překvapivě zapadl k tyči domácího brankáře Vita Mannoneho.

Chelsea pak podržel dvěma výbornými zákroky Čech. Reprezentační jednička nejprve konečky prstů vytěsnila hlavičku Podolského a poté zlikvidovala i tečovaný pokus střídajícího Girouda. "Blues" vyhráli pátý z šesti zápasů Premier League.

"Kohouty" poslal do vedení už ve druhé minutě Vertonghen a půl hodiny nato zvýšil Bale. Mezi 51. a 54. minutou viděli diváci hned tři branky. Za "Rudé ďábly" dvakrát snižovali Nani a Kagawa, vítězný gól Tottenhamu vstřelil Dempsey, jenž skóroval poprvé po letním příchodu z Fulhamu.

Liverpool se po nejhorším startu do anglické ligy za 101 let konečně probral a připsal si na své konto první ligové vítězství, když v Norwichi vyhrál 2:5. Hrdinou utkání se stal útočník Reds Luis Suárez, jenž nastřílel hattrick. Kromě něj se trefila i letní posila Sahin a kapitán Steven Gerrard.

Tři body získal i obhájce titulu Manchester City, který obrátil zápas proti Fulhamu díky brance střídajícího Džeka v 87. minutě.  Proti "Cottagers" se však favorit dlouho trápil. Londýnský celek poslal do vedení už po deseti minutách z penalty Petrič, ale premiérový gól v sezoně uzdraveného Agüera a Džekova trefa udržely "Citizens" neporazitelnost v Premier League.

Výsledky 6. kola anglické fotbalové ligy

Arsenal - Chelsea 1:2 (43. Gervinho - 20. Torres, 53. Mata), Everton - Southampton 3:1 (32. a 37. Jelavič, 25. Osman - 6. Ramírez), Fulham - Manchester City 1:2 (10. Petrič z pen. - 43. Agüero, 87. Džeko), Norwich - Liverpool 2:5 (61. Morison, 87. Holt - 2., 38. a 57. Suárez, 47. Sahin, 68. Gerrard), Reading - Newcastle 2:2 (58. Kébé, 62. N. Hunt - 59. a 83. Demba Ba), Stoke - Swansea 2:0 (12. a 36. Crouch), Sunderland - Wigan 1:0 (51. Fletcher), Manchester United - Tottenham 2:3 (51. Nani, 54. Kagawa - 2. Vertonghen, 32. Bale, 52. Dempsey).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články