Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chelsea už má kouče, z Neapole přichází Sarri a s ním i záložník Jorginho

Slavný londýnský fotbalový klub svěřil svou budoucnost do rukou bývalého kouče Neapole Maurizia Sarriho. Devětapadesátiletý trenér podepsal s vedením Chelsea smlouvu na tři roky. Ve funkci nahradil krajana Antonia Conteho, který byl v pátek odvolán po dvou letech na Stamford Bridge. S italským koučem přichází do týmu z Neapole i záložník Jorginho, jenž podepsal pětiletý kontrakt.

Maurizio Sarri
zdroj: ČTK/PA autor: Scott Heavey

Chelsea se snažila získat Sarriho od začátku léta, ale Neapol ho odmítala uvolnit, přestože už od května bylo jasné, že italský celek přebírá Carlo Ancelotti a Sarri ve funkci končí po třech letech. Během nich tým dovedl dvakrát na druhé místo v lize za Juventusem a jednou na třetí.

Neapol chtěla odstupné a podle informací médií ji obměkčilo až to, že Chelsea spolu se Sarrim přivede i záložníka Jorginha celkem za 57 milionů eur (asi 1,47 miliardy korun), což je více, než nabízel Manchester City.

"Jsme nadšení, že se Jorginho připojuje k Chelsea. Je to jeden z nejžádanějších záložníků v Evropě a u nás se stane důležitým členem kádru. Už dokázal svou kvalitu pod vedením trenéra Maurizia Sarriho a jsme přesvědčeni, že na to naváže," řekla ředitelka londýnského klubu Marina Granovská.

Sport
zdroj: ČT4

Šestadvacetiletý Jorginho se narodil v Brazílii, ale brzy se odstěhoval s rodinou do Itálie, odkud pocházeli jeho prarodiče. Fotbalově vyrostl ve Veroně, v roce 2014 se přesunul do Neapole, kde se z něj stal jeden z nejlepších záložníků v Serii A. Během 160 soutěžních zápasů za Neapol vstřelil šest branek. Na kontě má i osm startů za italskou reprezentaci. Dlouho se zdálo, že míří do Manchesteru City, ovšem Chelsea navýšila nabídku. Podle médií byl Jorginhův příchod součástí dohody s Neapolí na uvolnění trenéra Sarriho, podle Sarriho právníků však oba příchody do Chelsea spolu nesouvisejí.

Londýnský celek se zároveň měl zavázat, že dokud jej povede Sarri, nebude se snažit o získání dalšího hráče Neapole, jinak bude muset zaplatit pokutu.

Očekává se však, že Sarriho příchod bude znamenat příliv hráčů z Itálie do Chelsea. Spekuluje se o zájmu o dvojici z Juventusu Turín Gonzala Higuaína a Daniela Ruganiho či o brazilského gólmana Alissona Beckera z AS Řím.

Sarriho čeká první angažmá mimo Apeninský poloostrov. Před Neapolí vedl Pescaru, Avellino, Perugii, Veronu, Sorrento a Empoli. Nyní je už třináctým koučem Chelsea od roku 2003, kdy převzal tým ruský miliardář Roman Abramovič. "Je to pro mě velká výzva. Rád bych fanouškům nabídl zábavný fotbal a trofeje, které si tento klub zaslouží," řekl Sarri, pod nímž Neapol v sezoně 2016/17 dala 94 branek, což je rekord italské ligy v tomto století. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články