Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Chelsea triumfovala v Anglickém poháru

Londýn - Fotbalový gólman Petr Čech po dvou letech opět vyhrál Anglický pohár. Chelsea s českým reprezentantem v brance v dnešním finále ve Wembley porazila 2:1 Everton a zopakovala triumf v nejstarší soutěži světa z roku 2007. Anglický pohár opanovala Chelsea popáté v historii. S Chelsea se ziskem prestižní trofeje rozloučil trenér Guus Hiddink. Dvaašedesátiletý Nizozemec byl v únoru, kdy nahradil Luize Felipeho Scolariho, jmenován koučem pouze do konce sezony.

Úvod zápasu vyšel skvěle Evertonu. Už po 25 vteřinách ho poslal do vedení Louis Saha. Francouzský útočník tak zaznamenal nejrychlejší gól v historii soutěže a předchozí maximum Boba Chatta z Aston Villy z roku 1895 překonal o pět vteřin.

Chelsea poté opanovala hru a vyrovnala ve 21. minutě, kdy se trefil Didier Drogba, který vstřelil svůj pátý gól v pátém finále anglických pohárů. Vedení na svou stranu londýnský klub strhl v 72. minutě po střele Franka Lamparda a mohl slavit první trofej od roku 2007. Pro Čecha byl dnešní triumf už šestou trofejí v Chelsea - dvakrát s týmem vyhrál anglickou ligu (2004/05, 2005/06), dvakrát Ligový pohár i Anglický pohár.

O rekordní zápis se vedle Sahy postaral Čechův spoluhráč Ashley Cole. Anglický reprezentant získal trofej už popáté (dvakrát s Chelsea a třikrát s Arsenalem). Něco podobného se podařilo pouze třem dalším hráčům v 19. století.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články