Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Chelsea spílá sudímu, Clattenburg prý urážel hráče

Londýn – Chelsea jen těžko vstřebává porážku 2:3 od Manchesteru United. Nejenže rozhodující branka padla z ofsajdové pozice, ale sudí Mark Clattenburg podle londýnského klubu urazil dva jeho hráče, Mikelovi dokonce údajně adresoval urážky s rasovým podtextem.

Mark Clattenburg
zdroj: Getty Images

Sudí údajně Mikela urazil v 76. minutě poté, co mu udělil žlutou kartu. Další hráči slyšeli, jak vulgárně nazval i jednoho ze španělských fotbalistů v dresu Chelsea. Podle deníku The Guardian by mohlo jít o Juana Matu.

Generální ředitel Chelsea Ron Gourlay, Mikel i trenér Roberto Di Matteo, požadovali hned po závěrečném hvizdu, aby se rozhodčí omluvil. Clattenburg to však odmítl a londýnský klub si poté na arbitra okamžitě stěžoval u vedení Premier League.

Petr Čech, brankář Chelsea:

"Měli jsme navrch, jenže to, co bylo dál, nemohu komentovat. Máme zákaz hodnotit výkon rozhodčích a nesmíme se vyjadřovat ani ke kontroverzním okamžikům, které se v zápase stanou. Tím pádem dál není co říct, protože o tom to pak celé až do konce bylo."

Hráči jsou ochotní učinit prohlášení, aby mohla Fotbalová asociace vše vyšetřovat už v tomto týdnu. "Podali jsme stížnost u delegáta utkání, a to vzhledem k nevhodným výrokům rozhodčího zaměřeným na naše dva hráče," uvedl mluvčí Chelsea. "Delegát předá naši stížnost na FA," dodal.

Fotbalová asociace a zástupci Premier League si nyní vyžádají záběry televize Sky. Pomoci ve vyšetřování by mohl i fakt, že rozhodčí měli mikrofony. Jejich konverzace do záznamu nahrána nebyla, asistenti Michael McDonough, Simon Long a čtvrtý sudí Michael Jones však mohou přijít s klíčovým svědectvím.

Roberto Di Matteo, trenér Chelsea:

"Jsme hrozně zklamaní. Klíčové momenty zápasu byly vždy špatně rozhodnuty ve prospěch soupeře, což nás znevýhodnilo. Za stavu 2:2 to vypadalo, že pravděpodobně míříme za vítězstvím. Je to ostuda, protože dobrý zápas dobrých týmů zničili rozhodčí."

Zástupci organizace profesionálních rozhodčích PGMO vydali oficiální prohlášení, podle kterého bere obvinění s plnou vážností. "Rozhodčí Clattenburg je připravený při vyšetřování plně spolupracovat a vítá příležitost, aby se vše oficiálně vyjasnilo," uvádí se v prohlášení.

Šlágr Premier League rozhodl ve prospěch United v 75. minutě gólem z ofsajdové pozice Chicharito. Chelsea dohrávala v devíti hráčích. Rozhodčí jí vyloučil stopera Ivanoviče a po chybném verdiktu i útočníka Torrese.

Zdroj
ČT sport, BBC, deník Sport, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články