Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chelsea snížila náskok Manchesteru United, Čech má další nulu

Londýn - Fotbalisté Chelsea v 29. kole anglické ligy po taktickém výkonu doma porazili Manchester City 1:0 a přiblížili se na rozdíl čtyř bodů vedoucímu Manchesteru United, který v sobotu prohrál s Liverpoolem. K výhře Chelsea pomohl i český brankář Petr Čech, který si připsal čtvrtou nulu z posledních pěti ligových zápasů.

Čech tentokrát příliš práce neměl, jelikož Chelsea po většinu zápasu hru ovládala. Dařilo se především záložníkům Franku Lampardovi a Michaelu Essienovi. Jejich souhra také v 18. minutě přinesla vedoucí gól: Lampard rychle rozehrál přímý kop a Essien z voleje obstřelil hostujícího brankáře. Znovu tak ukázal, jak důležitý je pro hru Chelsea jeho návrat po půlročním zranění.

Chelsea si poté náskok hlídala a podnikala rychlé brejky. Po jednom z nich střídající Belletti trefil tyč, ovšem potvrzující branka nepřišla. Jenže City se v této sezoně na hřištích soupeřů nedaří, když venku vyhrálo jen jediný zápas. A ani dnes to nebylo lepší. Čech tak musel zlikvidovat pouze nedůrazné střely doprostřed branky, které jeho čisté konto neohrozily.

"Je velmi silný a dává týmu více možností, jak hrát. Je pro nás hodně důležitý," řekl na Essienovu adresu trenér Chelsea Guus Hiddink, který očekává, že se vedoucí Manchester dostane pod tlak. "Dveře jsou trochu otevřené. Mají to stále ve svých rukách, ale jsou nyní pod větším tlakem, tak uvidíme, jak zareagují. Nám nezbývá než nadále vyhrávat," dodal Hiddink.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články