Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chelsea se trápí, v Bournemouthu nedala gól a veze jen bod. Arsenal porazil Everton

Nic moc období prožívají fotbalisté slavné Chelsea. V pátém kole remizovali bez branek na stadionu Bournemouthu a v tomto ročníku Premier League počtvrté nezvítězili. "Blues" navíc v druhém zápase za sebou neskórovali a v tabulce jsou až čtrnáctí, jedno místo před svým dnešním soupeřem. Zato Arsenalu se daří. Zvítězil 1:0 na hřišti Evertonu a po čtvrté výhře v sezoně ztrácejí stejně jako Tottenham a Liverpool dva body na stoprocentní Manchester City.

Bournemouth – Chelsea
zdroj: Reuters autor: Ian Walton

Po prohře 0:1 s Nottinghamem v minulém kole Chelsea v prvním poločase dominovala. Jackson ve 14. minutě trefil tyč a Gallagher po půlhodině hry promarnil slibnou příležitost. Ve druhém poločase se Chelsea podařilo i skórovat, když Colwill dorazil do branky přímý kop Sterlinga, jeho trefa byla ale videorozhodčím odvolána pro ofsajd. Domácí brankář Neto ještě čtyři minuty před koncem předvedl parádní zákrok při pokusu Palmera a zachránil domácím bod.

Arsenal zvítězil v liverpoolském Goodison Parku poprvé po šesti letech. První trenérské výhry na stadionu svého bývalého klubu se dočkal trenér "kanonýrů" Mikel Arteta. Vítěznou branku vstřelil v 69. minutě střídající Trossard, jenž v první půli nahradil zraněného Martinelliho. Everton je po třetí domácí porážce 0:1 za sebou s jedním bodem osmnáctý.

Anglická fotbalová liga – 5. kolo:

Bournemouth – Chelsea 0:0, Wolverhampton – Liverpool 1:3 (7. Hwang Hi-čchan – 55. Gakpo, 85. Robertson, 90.+1 Elliott), Aston Villa – Crystal Palace 3:1 (88. Durán, 90.+8 Douglas Luiz, 90.+11 Bailey –48. Edouard), Fulham – Luton 1:0 (65. Carlos Vinícius), Manchester United – Brighton 1:3 (73. Madžbrí – 21. Welbeck, 53. Gross, 71. Joao Pedro), Tottenham – Sheffield United 2:1 (90.+8 Richarlison, 90.+10 Kulusevski – 74. Hamer), West Ham – Manchester City 1:3 (36. Ward-Prowse – 46. Doku, 76. Silva, 86. Haaland), Newcastle – Brentford 1:0 (63. Wilson z pen.), Everton - Arsenal 0:1 (69. Trossard).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články