Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chelsea se po prohře na Arsenalu 1:3 vzdaluje obhajoba titulu

Londýn - Fotbalistům Chelsea se znovu vzdálila šance na obhajobu titulu. Ve šlágru 19. kola anglické ligy prohráli 1:3 na hřišti přímého rivala v boji o titul Arsenalu a po šestém ligovém utkání v řadě bez vítězství ztrácejí šest bodů na vedoucí Manchester United, který má navíc zápas k dobru. Naopak Arsenal se bodově dotáhl na Manchester City a z druhého místa ztrácí na United jen dva body. Arsenal přitom porazil v londýnském derby Chelsea teprve potřetí z posledních 19 vzájemných zápasů. Navíc vyhrál poprvé po dvanácti zápasech proti hlavním rivalům v boji o titul Manchesteru United a Chelsea.

Že se Arsenalu proti Chelsea v poslední době vůbec nedařilo, dokazuje i fakt, že dokonce čekal 290 minut na vstřelený gól ve vzájemných zápasech. Tentokráte sice protáhl čekání o dalších 44 minut, ale poté proměnil duel ve svou exhibici.

Chelsea hrála od začátku zakřiknutě, naopak domácí se neustále snažili o zdolání obrany Blues v čele s brankářem Petrem Čechem. Dlouho se jim to nedařilo, ale s blížícím se poločasem si začali vytvářet šance. Tu největší měl Nasri, který z 18 metrů obloučkem mířil přesně do šibenice, ale Čech předvedl perfektní zákrok. Ve 44. minutě však již český gólman neměl nárok. Wilshere prostrčil míč na Songa a ten se trefil přesně k tyči.

Zahrál si i Rosický

Po změně stran sice Chelsea ožila, ale nezvládnutá pasáž mezi 51. a 53. minutou se jí stala osudnou. Nejprve se na Čecha řítil osamocený Walcott, který ještě přihrál před prázdnou branku Fábregasovi, chvíli na to si oba role vyměnili. Chelsea ztratila míč při rozehrávce a Walcott po Fábregasově přihrávce propálil Čecha.

Poslední tři minuty si v dresu Arsenalu zahrál i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Dokonce se dostal do přímého souboje s kolegou z národního týmu Čechem a trefil tyč, ale rozhodčí mu předtím odmával ofsajd.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články